MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Multiculti drama ‘Moes’ op de NPS

10 januari 2008 | in Film | 9 Reacties

MoesDe NPS begint het jaar goed met een splinternieuwe Nederlandse jongerenserie. De serie is van een Nederlandse regisseur, Rik Launspach, en een Algerijnse, Karim Traïdia: Moes. Moes gaat over de Marokkaanse eindexamenscholier Moestafa (‘zeg maar Moes’) en zijn Nederlandse vriend Jacco. Samen knappen ze in de garage van Jacco’s vader een oude BMW 325 cabrio op, schrijft Planet.nl.

Een klein probleem tussen de vrienden is dat ze allebei verliefd zijn op Mona, het buurmeisje van Jacco. Moes weet haar echter te veroveren, en Jacco kan dat niet verkroppen. Zijn jaloezie en een reeks conflicten en (culturele) misverstanden drijven Moes, die sowieso last heeft van zijn Marokkaanse afkomst, steeds meer in het nauw, met noodlottige afloop.

Marijn Klaver speelt Jacco en dat was wel even wennen, aangezien Jacco 18 is en Klaver 27. ‘Maar ach, pubers maken zich toch druk om dezelfde dingen, dus ik kon me nog best inleven.’ Klaver is enthousiast over de serie: ‘Het is niet weer een serie over de integratieproblematiek, over Marokkaanse jongens op het verkeerde pad. Moes gaat vooral over vriendschap. Maar zeker ook over cultuurverschillen. Moes praat bijvoorbeeld niet over zijn problemen, omdat Marokkanen nu eenmaal niet de vuile was buiten hangen. Als hij dat nu wel had gedaan, was het vast anders met hem afgelopen. Dat brengt de serie heel mooi in beeld.’

Moes heeft een eigen website, www.nps.nl/moes, waarop je oude afleveringen kunt bekijken en alles kunt lezen over de acteurs en regisseurs.

Er zijn 9 reacties

 1. berkane
  10 januari 2008 om 07:15 uur.

  van hoelaat tot helaat begint die serie

 2. moesieeeeeee
  10 januari 2008 om 09:23 uur.

  Op de website van Moes staat dat de serie vanaf 8 januari wekelijks te zien is om 21.00 uur op Nederland 3

  check eens die trailer

 3. moesieeeeeee
  10 januari 2008 om 09:26 uur.

  eerste aflevering was op 8 januari. De tweede op 15 januari

  zie ook: http://moes.nps.nl/#videos voor de afleveringen

 4. sahrawi
  10 januari 2008 om 06:47 uur.

  ik kijk niet naar algerijnen

 5. Nihad
  10 januari 2008 om 10:35 uur.

  Algerijnen zijn het zelfde volk als Marokkanen. Praten dezelfde taal, hebben dezelfde cultuur en belangrijker: Ze zijn allemaal Moslim.

 6. sihem
  11 januari 2008 om 09:35 uur.

  Algerijnen zijn absoluut niet hetzelfde volk als Marokkanen!!! Hoe kom je daar nou bij! Zij hebben een eigen cultuur en de taal lijkt wel op elkaar maar toch zijn er verschillen!!
  En ze zijn niet allemaal moslim, zoals je dat over geen enkel volk kan melden! Ook marokkanen zijn niet allemaal moslim (het merendeel wel, maar dat is toch niet allemaal!!!)

  Neemt niet weg, dat dat een reden is om niet te kijken!

 7. kano
  11 januari 2008 om 08:13 uur.

  uit eigen ervaring zeg ik, de algerijnen zijn bedriegers en niet te vertrouwen

 8. api
  13 januari 2008 om 02:23 uur.

  Ik heb de eerste aflevering gezien.

  Het enige wat ik er over wil zeggen dat het een schande is.

  Meer woorden wil ik er niet over kwijt.

 9. Bouazza bruxelles
  17 juni 2008 om 12:14 uur.

  zwjigen allemaal aub

  ik kan niet goed praten nederlands omdat ik woont in Bruxelles

  Hier in bruxelles marokkanen en algijrijen dezelfde he buurlanden he

  als je problemen hebt met onze organisatie kom dan bruxxels oke

  vieze pays bas

  Merci
  Maghreb United (Algerie Maroc Tunisie) en force

Plaats je reactie