MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Oud-premier bedreigd om Palestijnse zaak

12 januari 2008 | in Politiek | 7 Reacties

PalestinaOud-premier Dries van Agt wordt bedreigd naar aanleiding van zijn website waarop hij het opneemt voor de Palestijnen. “Ik word wel bedreigd. Ik wil daar geen dikke woorden over zeggen want het gebeurt niet vaak. Maar het gebeurt wel”, zegt de CDA-coryfee volgens Nu.NL.

Mensen zeiden volgens hem: “Ik durfde het eigenlijk niet te zeggen dat ik ook ernstige kritiek heb op het gedrag van de staat Israel. Maar ja, dat zeg je in Nederland zo moeilijk.” Van Agt bekritiseert op zijn website verder onder meer partijgenoot en minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. Hij verwijt hem selectief over de Palestijnse zaak te spreken.

“Hij weet toch dat de staat Israël de Palestijnen al meer dan veertig jaar als bezetter in een ijzeren greep houdt, in strijd met talloze VN-resoluties?”

Er zijn 7 reacties

 1. skery_vanuit_marocco
  13 januari 2008 om 12:21 uur.

  wejow als het moslim(s) was dat ging het over hele wereld

 2. Henk -Rotterdam
  14 januari 2008 om 12:32 uur.

  Dries durft in ieder geval zijn mond open te doen in deze kwestie en stelling te nemen.
  Ook hier zou je van de kamerleden met een Marokkaanse achtergrond meer verwachten in de politiek gelet op de banden die Marokko heeft met de Palastijnen.
  De samenleving kijkt toe hoe dagelijks er mensen worden vermoord uit naam van de ” veiligheid “en er oorlogsmisdaden worden begaan door een land dat al vele jaren alle VN resloluties aan zijn laars lapt en nog steeds wordt geholpen door de VS,regelmatig bezoekt krijgt van de grootste islam/moslim hater uit Nederlamd.
  We staan erbij en kijken er naar!!!!!!!!!

 3. naffer
  14 januari 2008 om 02:52 uur.

  @ Henk-Rotterdam

  ik ben het met je eens dat Dries ten minste zijn mond open doet echter vind ik het jammer dat ie dat nu pas doet. In het verleden had hij een meer invloedrijk positie als Premier en toen was zijn standpunt niet anders dan dat van Den Haag in het algemeen.

  Hetzelfde zie je in de VS. Carter had in het verleden als president een pro-Israelisch standpunt en later is ie meer richting de palestijnen geschoven.

  Ik vrees dat politicie in VS maar ook in NL, monddood worden gemaakt door een “Israellobby” en dat ze pas als ze geen carriereschaden meer vrezen, werkelijk uiten wat ze werkelijk vinden…

  Wanneer staat er een president, premier of koning op die werkelijk zegt waar het op staat zonder vrees voor gevolgen???

 4. kano
  14 januari 2008 om 05:17 uur.

  mevrouw duizenberg werd ook altijd bedreigt door die vieze zionisten, zij kwam ook voor de palestijnse zaak maar de dag van die zionisten komt nog wel, een land blijft niet voor eeuwen machtig, vooral die V.S. wanneer die ter onder gaat dan gaat zijn lieve kind (israel) ook ter onder, de geschiedenis herhaalt zich.

 5. skery_vanuit_marocco
  15 januari 2008 om 12:54 uur.

  naffer geen woorden aan te toevoegen tijd komt wel net als roemeinen

  henk-rotterdam hioe is de sfeer in nederland beetje verananderd?

 6. Henk -Rotterdam
  15 januari 2008 om 01:50 uur.

  Naffer,
  Je heb gelijk,teveel mensen uit de politiek geven pas hun persoonlijke mening NA hun vetrek uit de vaderlandse politiek.
  Het zou vele sieren als ze wat meer de mond open zouden doen in de kamer en in het belang van de zaken waar ze echt in geloven en vertegenwoordigen.
  maar zolang de Nederlandse politiek achter Bush en cs aanrent zal dat wel niet gebeuren.
  Maar in verschil met de tijd dat hij premier was krijgt de Palastijnse zaak gelukkig meer aandacht al is het nog steeds te weinig en moeten we harder roepen c.q. maatregelen nemen om de misdadige bezetting/onderdrukking van het Palastijnse volk te stoppen.
  Skerry,kanjer in Marokko,
  Het gaat wel veranderen ONS land maar het heeft tijd nodig,gelukkig komt er steeds meer tegengas aan de Grote Blonde Leider en zijn trawantenbende.
  Zelfs als hij 12 zetel haalt in de volgende ronde (wat ik niet geloof) betekent dat er nog maar slecht 9% van de kiesgerechtigde op hem gestemd hebben dat betekent dus dat 91% NIET op hem stemmen.
  Als hij zover komt zal hij nooit gaan meeregeren want daar zijn ze te laf voor om verantwoordelijkheid te nemen.
  Schreeuwen en haatzaaien langs de zijkant is veel gemakkelijker.
  Geen enkel voorstel wat hij en zijn zooitje tot nu gedaan hebben heeft hij kunnen onderbouwen met stellingen of bewijzen,alleen maar brullen en schoppen en dat is wat ze willen.
  Het grootste gedeelte van zijn aanhang vindt je ook onder de lezers van de grootste leugenaar van dit land,de krant die fout was in de 2e werledoorlog en heulde met de Duitse bezetters de Telegraaf,dus dat geeft het niveau aan van zijn walgelijke aanhang.
  Nog even een opmerking,Skerry
  Ik zie dat je regematig met bepaalde figuren op deze site in discussie gaat over bepaalde onderwerpen en ik denk dat jou niveau te goed is om dat te doen,geef ze geen reactie want dat willen ze om je dan in het openbaar voor lul te proberen te zetten.
  Het zijn meestal figuren die zelf behoorlijk gefrusteerd zijn en hun weg in deze samenleving niet kunnen vinden en zich alleen maar uiten in telkens dezelfde stellingname en geen ander onderwerp kennen als de schuld continu bij een ander te leggen.
  Kom op, sta daar boven en laat zien dat je een echte trotse Marokkaan bent die dit soort spelletjes niet meespeelt.
  En als het niet goed gaat in Marokko ben je altijd weer van harte welkom in ONS land waar je toch heel lang was en eigenlijk nog steeds bijhoort.
  Groeten
  Henk-Rotterdam

 7. skery_vanuit_marocco
  15 januari 2008 om 11:35 uur.

  henk-rotterdam opzich heb je gelijk ik pest hun graag die gefrusteerd zijn vooal wilders-deligatie

  terug naar nederland moet ik niet aandenken door dat gezeik in nederland ben ik vertrokken ik sprak nog van de week maroccaan die ook voor zich zelf is begonnen is die zei die had ook gehad in nederland ook ik sprak maroccanen in marocco vinden dat goed dat nederland zo bezig tegen maroccanen die zeiden dat goed is voor maroccaanse economie hebben wij meer werk 🙂 alleen ik moet meer zaken openen gezien meer kaapers in zicht zijn 🙂

  groetjes

Plaats je reactie