MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Politica in opspraak na scheldmail

16 januari 2008 | in Politiek | 8 Reacties

Bouchra IsmailiHet Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili is in opspraak geraakt door een scheldmail aan een Nederlandse man. De e-mail was gericht aan een man die Ismaili per mail attendeerde op uitspraken van de omstreden moslimsorganisatie Hizb ut-Tahrir.

Volgens het Algemeen Dagblad gebruikte de van oorsprong Marokkaanse politica in haar mail zinnen als ‘val dood’, ‘bekeer je tot de islam’ en ‘jullie zijn hier de allochtonen!!!’.

Ismaili is op haar vingers getikt door vicefractievoorzitter Marco van Dijck van de PvdA-deelraadsfractie in Charlois. Zij zegt dat zij de mail verzond in een opwelling van woede, omdat zij die dag in Rotterdam iemand racistische taal had horen uitslaan.

,,Ik wil het niet goedpraten, maar ik word als moslimpolitica al jarenlang bestookt met mail van extreem-rechtse figuren. Normaal gesproken gooi ik die ongelezen weg. Toen ik thuis de mail zag, brak er iets bij mij. Temeer, omdat ik iemand die dag had horen zeggen dat alle Marokkanen dood moeten. Voor mij was dat de spreekwoordelijke druppel.’’

UPDATE: Uiteraard heeft de anti-Islam partij PVV van zich laten horen. De PVV is woest en vindt dat het Marokkaanse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili moet opstappen na een dreigmail die zij stuurde als reactie op een e-mail van een Rotterdammer. De partij stelt hierover Kamervragen meldt Elsevier.

Er zijn 8 reacties

 1. Maktab
  16 januari 2008 om 07:55 uur.

  o, o, nu heb je de poppen aan het dansen……

 2. krimo
  16 januari 2008 om 01:25 uur.

  vrouwen horen ook niet in de politiek thuis, vrouwen horen achter het aanrecht. just joking 🙂

  zij is ook maar een mens en mensen kunnen eenmaal emotioneel reageren onder zware druk

 3. Maghrebie
  16 januari 2008 om 02:31 uur.

  Erg jammer. Ik kan de boosheid wel begrijpen, maar je had je niet zo moeten uitlaten. Erg verkeerd en onprofessioneel, vraag me zelfs af of zo een iemand wel geschikt was voor zo’n functie.

  Nu is het wachten op de reactie van onze Geertje………dit zal voor hem en zijn consorten alleen maar bevestigend in de oren klinken. De integriteit van andere politici met een islamitische achtergrond zal weer ter discussie gesteld worden.

 4. Toth
  16 januari 2008 om 07:09 uur.

  Wat mij opvalt (behalve dat iedere keer het onomstotelijk bewijs wordt geleverd van de alarmerend deplorabele staat van het onderwijssysteem in de reakties) is hoe het verhaal transformeert. Bij het AD zijn de dreigementen nog afkomstig van extreem-rechtse debielen aan het adres van de politica en maakt ze de fout te reageren met een “scheldmail.”

  Bij Elsevier is die scheldmail opeens veranderd in een dreigmail van de politica aan de extreem-rechtse leeghoofd in kwestie. Echter Elsevier maakt de fout (so what else is new?) de email te publiceren en daarmee haar kwalificatie te falsifieren, d.w.z. tenzij “wij blijven hier” een dreigement voor Elsevier is.

  Oh wacht…

 5. dre
  16 januari 2008 om 08:45 uur.

  Ware aard komt boven.

 6. Jawad
  17 januari 2008 om 01:40 uur.

  TAZZZZZZZZZZZ is toch ook haar mening…… en toen ze de e-mail verzond was ze THUIS…dus buiten haar werk gebeurd……nix met haar functie te maken.

  Wilders zegt ook dingen die niet eens in onze maatschappij horen laat staan in een functie als politicus.

  volgens mij is die e-mail afkomstig van die homo van een geert wilders.

 7. Mostafa
  18 januari 2008 om 05:09 uur.

  Krimo! ga koken.
  Voor het geld doen de mannen de afwas(Horeca), maar thuis niet.Want zij voellen zich een half-vrouw?!
  Marokkanen in Nederland horen niet in de politiek? ja ! klopt.

 8. mhamed
  21 januari 2008 om 05:58 uur.

  domme reactie’s van een paar hersenloze hoofden zeg.
  ik zeg niks

Plaats je reactie