MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslim-militairen waardevol in Uruzgan

18 januari 2008 | in Overheid | 8 Reacties

DefensieNederlandse moslim-militairen zijn bijzonder waardevol tijdens missie Uruzgan. Door hun religie en kennis van de cultuur zorgen zij voor goede contacten met de lokale bevolking, stelt beleids- en organisatiewetenschapper dr. Femke Bosman. Zij promoveerde eergisteren aan de Universiteit van Tilburg op de ‘diversiteit’ binnen de Nederlandse strijdkrachten schrijft BN/DeStem.

In haar onderzoek interviewde Bosman Nederlandse moslimmilitairen – in meerderheid van Marokkaanse origine – en vroeg hen naar hun ervaringen. Die bleken overwegend positief. Soldaat Saïd: “Soms citeerde ik de profeet Mohammed. Dat was herkenbaar voor ze. Als je dit soort dingen weet, gaat de communicatie een stuk makkelijker. Mensen wilden luisteren naar wat ik te zeggen had.”

Zijn collega Rachid noemt het ‘een brug slaan tussen de lokale bevolking en mijn collega’s’. “Ik kon alles voor elkaar krijgen.” In sommige ontmoetingen met de Afghaanse bevolking hadden de islamitische soldaten daarentegen het gevoel dat zij hun eigen achtergrond juist verborgen moesten houden, omdat zij als ‘moslimbroeders’ als verraders zouden kunnen worden gezien.

Er zijn 8 reacties

 1. skery_vanuit_marocco
  19 januari 2008 om 01:17 uur.

  hmm dat is toch fitna(broedermoord) ?

 2. noorleila
  19 januari 2008 om 12:04 uur.

  bla bla bla bla bla

 3. Youni
  19 januari 2008 om 02:44 uur.

  Tazz en nu willen ze de molsim militair als proefkonijn gebruiken, ik heb zelf bij de landmacht gezeten en daar was 1 en al racisme over moslims. Ik kon nog geen eens fatsoenlijk eten daar, want dan had je weer je zogenaamde collega’s die je eetlust bederven van JAAAAAAA HOOOOOR waarom krijgt hij dat en wij dit, tazz door ellende kreeg ik het eten niet eens door mijn marokkaanse keel. En nu willen ze de moslims de dood in jagen omdat er nu 14 nederlandse militairen gesneuveld zijn, zij denken natuurlijk nu is de Moslim Militair aan de beurt.. BLIJ DAT IK OP TIJD WEG BEN GEGAAN 🙂

 4. mohamedinho
  19 januari 2008 om 07:08 uur.

  sorry youni je weet zelf je,als je tijd is gekomen ga je gewoon of dat hier is of in afghanistan of waar dan ook. je kan niet over ieman gaan oordelen alshij zelf de keuze maakt wie zn billen brand zal op de blaren moeten ziten en hij is niet de enige iedereen zn eigen keuz wel respecteer ik zn keuze

 5. barbare
  20 januari 2008 om 01:45 uur.

  youni ik geef jou gelijk en mohamed een beetje, of laat ik het zo zeggen voordeel van de twijfel. maar goed wij moeten wat doen das duidelijk….beselmma broeders en zusters, ik zie jullie wel in het hiernamaals inshallah……en onthoud dit, Wie een sterk zuiver hart/ziel heeft is sterker dan een ongelovige….en wie dat niet heeft is evenveel als een ongelovige, met zuiver/ziel bedoel ik ook de islam..Nogmaals alikoem selaam

 6. maastricht
  21 januari 2008 om 01:37 uur.

  Soraya Outletfashion BV

 7. hasjisie
  22 januari 2008 om 08:35 uur.

  N I E T ONZE O O R L OG!!!!!

 8. kano
  24 januari 2008 om 04:16 uur.

  tijdens het gevecht met Taliban worden meestal de arme afgaanse soldaten naar de front geduwd en de nederlanders blijven achter, (ze worden als schild gebruikt), en door de grote paniek schieten de nederlanders elkaar dood, het is toch erg.

Plaats je reactie