MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

PvdA-fractie vraagt Ismaili op te stappen

24 januari 2008 | in Politiek | 8 Reacties

Bouchra IsmailiDe PvdA-fractie in de Rotterdamse deelgemeente Charlois heeft aan PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili gevraagd per direct haar zetel beschikbaar te stellen en op te stappen. Dat maakte de fractie woensdag bekend.

De verhouding tussen de fractie en het deelraadslid is onwerkbaar geworden omdat ze vorige week zondag een petitie ondertekende van een zogenaamde ‘radicale’ moslimorganisatie. Ismaili kwam eerder al in opspraak omdat zij een woedende e-mail als antwoord had verstuurd op een reeks dreigmails aan haar adres.

,,Toen was het al een uiterst kwetsbare situatie, maar wij hadden zoiets van laten we het nog proberen”, aldus fractielid Ursul Schaap in BN/ De Stem. ,,We vroegen nog of er echt niets anders was. Zij zei van niet, totdat we dinsdag tijdens het debat werden geconfronteerd met schriftelijk bewijs.” Volgens Schaap is het nu echt foute boel. ,,Dit is over en sluiten.”

Er zijn 8 reacties

 1. Barbare
  24 januari 2008 om 06:01 uur.

  hej thom ik hou van zulke mensen als jij als je een echte man bent zien we elkaar ergens dan laat ik jou zien wie hier het land uit gaat, Je vindt je zelf heel wat met dit kleine landje van je Een bom en dit lang kan het schudden nederland is de meest zielige land ter wereld hun eigen soldaten zijn te bang jah zou ik ook doen met dit landje, maar goed we zijn er bijna thom dan zit jij mijn schoenen te poetsen of liever gezegd met veel trots ( ………………………….) komt goed

 2. mohamed-denhaag
  24 januari 2008 om 06:18 uur.

  Dat noem ik pas echte vrijheid van meningsuiting.

  Omdat ze een petitie heeft ondertekend van een “radicale” beweging en omdat zij daarmee haar mening uitte over Wilders e uitspraken. Moet ze opstappen.
  En wilders die 1.4 miljard mensen schoffeert en beledigd die krijgt zetels er bij.
  Niet dat ik haar verdedig, van mij mag ze opstappen na al die scheldpartijen maar
  Een ding is hiermee nog duidelijker geworden en dat weet de vriend en vijand.

  Met vriendelijke groet.

 3. Miep
  25 januari 2008 om 01:08 uur.

  @mohamed-denhaag.
  Ismaili mag best die petitie tekenen en woorden eraan toevoegen, dat valt onder vrijheid van meningsuiting.
  Zij mag dat echter niet doen als ze op dat moment ook afgevaardigde van een partij is en die partij niet zulke denkbeelden heeft staan in het partijprogramma.
  Er zat niets anders op dan dat de PvdA haar liet vallen.
  Ismali wordt niet opgesloten voor haar woorden, krijgt geen slaag of boete … ze mag alleen niet meer namens de Partij van de Arbeid spreken of optreden.

 4. khalil
  26 januari 2008 om 06:12 uur.

  een vreemde en dubieuze besluit, ze wordt politiek ” afgeslacht” vanwege een brief waarin ze misschien niet genuanceerd zich heeft uitgedrukt maar zeer zeker niet haat-dragend heeft opgesteld en dit geval : wat wordt onder “radicaal” bestempeld want in dit land als je als moslim een orthodoxe kijk hebt op je geloof ben je al gebrandmerkt tot terrorist…politici als van Balen ( VVD) heeft in het verleden voor zijn Kamerfunctie in een rechtsextremistische groep gezeten maar heeft nu gewoon een zetel, en dan we het niet eens over onze vriend Wilders die met zijn uitspraken gewoonweg islamofobisch is…nee de PVDA laat geen geweldige indruk achter, ik denk dat ze onder druk zijn gezet om zo een overweging te maken.

 5. Laila
  26 januari 2008 om 07:07 uur.

  wat een partij
  partij van de Arbeid……………
  zo gaan ze om met hun mensen

 6. Miep
  27 januari 2008 om 02:42 uur.

  @ khalil: ” VAL DOOD” is een gewone uitdrukking van een politica tegen een onbekende als reactie op een mail met daarin twee vragen?
  Dat is niet “haat-dragend”?

  En die organisatie van de petitie wordt radicaal genoemd omdat de voorman o.a. zei dat Nederland een grote bomaanslag nodig had.
  Dat is een gewone uitspraak vind je?
  Niet radicaal in jouw opinie dus …?

 7. Toth
  27 januari 2008 om 09:09 uur.

  @Miep – Nee, het is een uitbarsting tegen een PVV lid “Parbleu” die zich niet zo toevalling in de vuurlinie bevond. Dat niet zo toevallig is door het feit dat hij zich constant bezig houdt met het spammen van PvdA politici. Zo’n onbekende “Parbleu” niet. Dat is volgens zijn eigen zeggen overigens, in zijn woorden:

  “De heilstaat wordt totaal in de prak gedraaid, niet in de laatste plaats door de PvdA die mijn waarschuwingen per e-mail zien als hate-mail of bedreigingen.”

  U leest het goed volgens deze naar eigen zeggen ex-linkse man hadden we eens een heilstaat ergens tijdens of vlak na de Tweede Wereldoorlog. De afbraak daarvan is volgens hem namelijk ergens begonnen in de jaren 60 zo maakt hij duidelijk in een speciale aantijging aan het adres van de “uiterst linkse” Nederlandse media:

  “Het is een grote verschrikking voor dit land. Onvoorstelbaar wat een rampen deze club de afgelopen veertig jaar heeft veroorzaakt. De journalisten moeten wel door de duivel zelf geïnspireerd zijn om dit land zo naar de afgrond te helpen. Het zijn de grote landverraders. Het heulen met de dodencultus en de vervloekte koran is ten hemel schreiend.”

  De politica heeft zichzelf emotioneel niet in de hand gehad en zich een woede-uitbarsting veroorloofd tegen deze mafketel in plaats van de del toets te hanteren en dat is een politieke onhandigheid waarbij zij zich stevig in de vingers gesneden heeft.

  De commotie in de media en de opzettelijke spin (*) oftwel het politiek uitmelken van dit voorval echter is een groter verhaal dan dit voorval zelf. Evengoed is er niets aan te doen en moet ze de politieke consequentie accepteren. Dat is nou eenmaal politiek en dat heeft met rechtvaardigheid of evenwichtigheid niets te maken.

  De ondertekening van de petitie halt tegen het lasteren van de islam is ook weer een politieke onhandigheid. Als je een petitie ondertekent, onderteken je de statement of het geformuleerde doel van zo’n petitie, niet wat de penningmeester en de voorzitter zeggen bij iedere willekeurige gelegenheid en nog minder wat medeondertekenaars allemaal uitkramen. (Die bomaanslag opmerking kwam van een ondertekenaar en niet van “de voorman.”) Evengoed moet je je bewust zijn van de politieke dimensie die je eraan geeft als je dit als volksvertegenwoordiger, of zelfs als speciale belangen vertegenwoordiger doet.

  Precies omdat je deze nuancering, het verschil tussen het steunen van een petitie en het steunen van alle overige (politieke) doelen van de opstellers die met de petitie niets te maken hebben nooit duidelijk kunt positioneren tegen de mogelijkheden die je dit propagandagewijs kunt uitbuiten: het sneeuwt doodeenvoudig onder in een storm van one-liners. Je moet dat dus voorkomen in plaats van genezen zogezegd.

  (*) De spin die erop is gezet is o.a. het eruit pikken van één zinnetje nl. “Jullie
  zijn hier de allochtonen” en die steeds los en zonder context citeren. De volgers van samenzweringstheorieen en andere gemakkelijk beinvloedbare geesten bedenken daar hun eigen verhaal bij nl. dat met “jullie” alle Nederlanders wordt bedoeld. Ze projecteren simpelweg het “jullie” uit hun eigen jargon op die tekst en nemen niet de moeite de tekst zelf te begrijpen, of misschien niet eens te lezen. Vervolgens worden ze opgewonden van hun eigen verzinsels en volgt de vaste therapeutische routine met de lawine van instemming en een bloemlezing van allerlei nauwelijks of helemaal niet gerelateerde zaken van wat de gemoederen op dat moment bezighoudt.

 8. skery_vanuit_marokko
  28 januari 2008 om 01:05 uur.

  miep wegwezen ga rechtse kranten lezen trut

Plaats je reactie