MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Oprichting Associatie Marokkaanse Artsen

25 januari 2008 | in Gezondheid | 8 Reacties

Chirurgen in Marokko Op 27 januari a.s. zal het oprichtingscongres van AMAN plaats vinden. Locatie: Erasmus Medisch Centrum Rotterdam (Collegezaal 7. Dr. Molewaterplein 50). Het is een organisatie van en voor artsen en artsen in spé met een Nederlands- Marokkaanse achtergrond.

In het Berbers betekent AMAN water: de levensscheppende vloeistof die in de geneeskunde van vitaal belang is. In het Arabisch staat AMAN voor vertrouwen, geborgenheid. Voor de arts zijn deze basisprincipes van groot belang in de arts- patiënt relatie. De Marokkaanse achtergrond en culturele bagage van deze artsen is een meerwaarde. Zij functioneren volwaardig in de Nederlandse samenleving en hebben zich de normen en waarden van deze Europees- Westerse samenleving eigen gemaakt. Dit maakt van de leden van AMAN wereldburgers met een brede visie en open houding op de ontwikkelingen in de wereld. De organisatie zal zoveel mogelijk streven naar aansluiting van haar leden bij de sociale omgeving waarin zij functioneren gedurende de studie en later als medicus practicus.

AMAN beoogt onder meer een bijdrage te leveren aan de verbetering van de achterstandspositie van ‘de’ Marokkaanse patiënt in de Nederlandse gezondheidszorg. Het onder de aandacht brengen van specifieke problematiek van deze groep is een ander speerpunt. Hierbij valt te denken aan problemen in de psychiatrie, problemen samenhangend met de culturele en religieuze achtergrond, etc. De vereniging wil dit onder meer realiseren door het stimuleren van onderzoek, onderwijs en uitwisseling van kennis tussen werkers in de gezondheidszorg. Daarnaast biedt de vereniging netwerkvorming voor haar leden.

Het oprichtingscongres bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte omvat een tweetal (wetenschappelijke) lezingen over onderwerpen m.b.t. de gezondheid van Marokkaanse patiënten in de Nederlandse gezondheidszorg, in de psychiatrie en huisartsgeneeskunde, en is toegankelijk voor iedereen. Het tweede gedeelte zal zich richten op de bespreking van de conceptstatuten en de verkiezingen van het eerste bestuur.

Er zijn 8 reacties

 1. mo
  27 januari 2008 om 12:27 uur.

  dit noem ik pas vrijheid van meningsuiting
  ik heb al 2 keer iets opgeschreven hier, maar wordt doodleuk gewoon verwijderd

  en heb niks vreselijkst gezegd in tegendeel

 2. Cheima
  15 februari 2008 om 12:17 uur.

  Graag zou ik mij ook als lid willen aanmelden voor AMAN, maar ik kan nergens terugvinden hoe dit kan. Waar kan ik mij aldus aanmelden?

 3. brother
  15 februari 2008 om 04:26 uur.

  Voor Cheima

  Locatie: Erasmus Medisch Centrum Rotterdam (Collegezaal 7. Dr. Molewaterplein 50).

 4. marianne ketting
  02 maart 2008 om 01:30 uur.

  Kan iemand me helpen aan een (mail)adres van Aman?

  tx

  marianne

 5. Maghreb Magazine » Marokkaanse artsenvereniging waardevol
  07 maart 2008 om 10:57 uur.

  […] De onlangs opgerichte organisatie voor Marokkaanse artsen kan een waardevolle bijdrage leveren aan het onder de aandacht brengen van de problematiek van Marokkaans- Nederlandse patiënten. Dat zegt minister Ab Klink van Volksgezondheid in antwoord op kamervragen van Fleur Agema van de anti-MarokkanenIslam partij PVV. […]

 6. Knoope
  31 maart 2008 om 10:51 uur.

  Hoe kom ik in contact met Marokkaanse artsen voor mijn schoonvader die een kwaal heeft waar hij niet over wilt praten, dus zijn kinderen kunnen hem niet helpen met bijvoorbeeld tolken, en de Nederlandse artsen begrijpen zijn klachten niet?

 7. Rachida
  05 mei 2008 om 04:12 uur.

  Graag zou ik in contact komen met deze organisatie.
  Is hier een website van?

  Bij voorbaat dank,

  Rachida

 8. aman
  10 juli 2008 om 02:54 uur.

Plaats je reactie