MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Delegatie brengt bezoek aan Amsterdam

26 januari 2008 | in Economie | 12 Reacties

Burgemeester van Casablanca Mohamed Sajid Burgemeester Mohamed Sajid van Casablanca brengt samen met een delegatie een werkbezoek aan Amsterdam van zaterdagmiddag 26 januari tot dinsdag 29 januari. Eerder bracht burgemeester Cohen Marokko een bezoek.

Een van de doelstellingen is om meer inzicht te krijgen hoe Amsterdam zijn industrieel erfgoed weet te behouden door het een nieuwe functie te geven. Een goed voorbeeld daarvan is het Westergasterrein. Dit is van een leegstaand industrieel complex opgeknapt tot een bruisend artistiek en cultureel centrum met uitstraling naar de omliggende buurten.

Maandagochtend wordt de delegatie uit Marokko rondgeleid op het terrein van de Westergasfabriek door Evert Verhagen, voormalig projectleider van het Westergasterrein. De aanpak van dit project kan als voorbeeld dienen voor de herinrichting van een leegstaand abattoir in Casablanca. Na de lunch wordt er een kort bezoek gebracht aan “De Roeden”, een particulier renovatieproject in Amsterdam-West.

Daarna zal de delegatie gaan bekijken, hoe het NDSM-terrein in Amsterdam Noord momenteel wordt omgebouwd tot een modern centrum met culturele activiteiten. Zo meldt BlikopNieuws.nl.

Er zijn 12 reacties

 1. skery_vanuit_marokko
  26 januari 2008 om 01:38 uur.

  zijn zoon woont in een dure wijk van parijs ik ben ff naam kwijt van die wijk
  die burgemeester is rijk

 2. skery_vanuit_marokko
  26 januari 2008 om 01:40 uur.

  ik weet het weer Champs-Élysées daar woont hij

 3. kano
  26 januari 2008 om 04:33 uur.

  hij gaat onderzoeken hoe hij zijn zakken meer en meer kan vullen

 4. Casaoui
  27 januari 2008 om 07:25 uur.

  en hoe casablanca meer op het westen kan gaan lijken

 5. skery_vanuit_marokko
  28 januari 2008 om 01:06 uur.

  ik was nog gisteren daar het lijkt bijna op het westen

 6. skery_vanuit_marokko
  28 januari 2008 om 01:06 uur.

  zelfs vrouwen en mannen je hoort bijna alleen frans op straat amper darija

 7. mjahed
  28 januari 2008 om 10:11 uur.

  Daar heb ik echt een hekel aan. Dat gelul in het Frans, dat doen ze alleen maar om ze3ma modern over te komen. De talen van Marokko zijn het Darija en de verschillende berbertalen. Frans als voertaal, okee, maar niet als spreektaal tussen Marokkanen in Marokko.

 8. skery_vanuit_marocco
  29 januari 2008 om 02:09 uur.

  mjahed klopt heb ik ook hekel aan, zelfs in oujda kom je die figuren tegen. ik weiger het gewoon om frans te spreken ,rot op ik ben in marocco niet frankrijk. wist je dat je die onderkruipers spreken kunnen heel slechts of verstaan geen darija of bebers spreken. kan je mooi uitschelden. 😉

 9. Meid_Ainzohra
  29 januari 2008 om 09:41 uur.

  ewaa jha

 10. Magrabi
  29 januari 2008 om 10:34 uur.

  ik zeg jullie eerlijk frankrijk is misschien wel vertrokken na de oorlog maar het lijkt net alsof ze in de grote steden echt verkracht zijn door een franse baquette wij zijn een islamitisch land we horen ons aan de regels van de islam te houden en tegelijkertijd kunnen we ons moderniseren maar op mate en niet zoals de het westen we hebben onze cultuur onze waarden en normen onze eer wat er nog van over is ( tussen haakjes sekstoerism ) wij moeten niet vergeten wie we zijn waar we vandaan komen je moet de wortels van marokko kennen en niet de buitenkant kennen die de meeste van jullie zien gaan op vakantie doen sjikie voelen zich hoog gaan showen met wat ze hebben mag wel maar op mate dit gaat verkeerde kant op

  groetjes WATANI NATIONALIST

 11. skery_vanuit_marocco
  30 januari 2008 om 01:19 uur.

  Magrabi

  je hebt helemaal gelijk

  je mag moderniseren maar vergeet je geloof niet
  ik heb ooit een boek gelezen ikben naam vegeten die boek gaat hoe moet moslim(a) gedragen goeie boek

 12. ibrahim
  15 februari 2008 om 10:35 uur.

  zoveel kritiek uit monden van mensen die nederlands als hoofdtaal gebruiken om onderling te communiceren, jullie zijn een stelletje hypocrieten van het soort de pot verwijt de ketel. ik ben in belgie geboren en mijn vader is op jonge leeftijd overleden aan een arbeidsongeval en moeder sprak alleen berbers. Ik ben blij dat we hier in belgie wel het frans onderwezen hebben en ik kan daar gelukkig mijn weg mee vinden in marokko. De koran is in alle wereld talen vertaald en alle talen komen van allah. Heb respect voor je medeburgers in plaats van te oordelen. Jullie kunnen in saudi arabia of iran eens gaan proeven van de strikte regels als jullie daar behoefte aan hebben maar ik weet dat jullie dit nooit zullen doen. Met de vinger wijzen is altijd de gemakkelijkste weg blijkbaar. Er is geen dwang in de islam, ieder hangt aan zijn eigen koordje en wie goed doet doet het voor zich zelf en wie kwaad doet doet dit tegen zichzelf.

Plaats je reactie