MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Overlast hangjongeren is veel minder’

02 februari 2008 | in Maatschappij | 3 Reacties

hang-jongerenDe problemen die het Noord-Brabantse Oudenbosch kende met Marokkaanse hangjongeren zijn grotendeels verholpen. Dat zegt burgemeester André Osterloh van Halderberge. “Er was een groep van twintig, dertig jongeren die enkele jaren voor overlast zorgde, maar de situatie is nu gekalmeerd.”

De groep jongeren zorgde voor overlast in de bibliotheek en cultureel centrum Fidei et Arti. Door gezamenlijke inspanning van gemeente, politie en de Marokkaanse gemeenschap is die overlast nu grotendeels voorbij. “We hebben onder andere een zaalvoetbalproject opgestart in sporthal De Beuk, dat loopt erg goed.”

De burgemeester houdt zich intensief bezig met de ongeveer tweeduizend man grote Marokkaanse gemeenschap in Oudenbosch, schrijft BN/De Stem. Twee weken geleden reisde hij samen met andere burgemeesters, officieren van justitie en politiechefs uit West-Brabant nog voor vier dagen naar Marokko om de cultuur en het beleid daar te doorgronden. De Brabanders spraken in Rabat met rechters, imams en sociologen.

“We zijn eensluidend tot het oordeel gekomen dat we geen oplossing in Marokko moeten zoeken om de problemen hier op te lossen. We zijn snel geneigd te denken dat de problemen van Marokkaanse jongeren in Nederland vergelijkbaar zijn met die van jongeren in Marokko. Maar dat is niet zo. Als er al een probleem is in Nederland, dan moeten we dat in Nederland oplossen. Want die jongeren hebben al zo’n groot deel van onze cultuur meegekregen. Ik begrijp nu ook heel goed, na twee keer in Marokko te zijn geweest, dat Marokkaanse jongens uit Nederland ook weer erg moeten wennen als ze terug zijn in Marokko.”

Er zijn 3 reacties

 1. ghalil
  02 februari 2008 om 02:35 uur.

  werd eens tijd dat ze gingen realizeren dat de marokkanen uit nl gewoon op een nederlandse manier zijn opgegroeid met een nederlandse mentaliteit
  in plaats van naar maroc te gaan om daar even te gaan kijken

 2. skery_vanuit_marocco
  03 februari 2008 om 02:51 uur.

  ghalil
  en niet goed opgevoed toen ik in nl woonde ik zag kinderen 5 jaar om 22:00 uur buiten spelen dat zegt al genoeg

 3. dre
  03 februari 2008 om 12:29 uur.

  Bullshit ghalil,nederlandse kinderen lopen niet om 23.00 buiten te spelen.
  Nederlandse mentaliteit?
  Tasjes roven op scootertjes,vrouwen bespugen,zwembaden onveilig maken,allemaal geleerd van de nederlanders.
  Nee komt omdat pappa en mamma vaak geeneens nederlands spreken,kinderen vaak een taalachterstand hebben,berbermentaliteit hiermee naartoe nemen.
  Net als het uithuwelijksdrama,vrouw uit marokko nemen en dan kindjes bij maken om daarna te dumpen om er met een nederlandse vandoor te gaan.
  Oja en als je wordt aangesproken op je gedrag gooi je het toch lekker op je rol als slachtoffer en discriminatie.
  Er zijn altijd wel henkjes uit rotterdam die zo lekker naief zijn.

Plaats je reactie