MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko is populair onder gepensioneerden

05 februari 2008 | in Toerisme | Reageer

Vakantie in MarokkoMarokko ontwikkelt zich in hoog tempo tot een toeristische bestemming van allure. En tot belastingparadijs voor gepensioneerden en mensen met een tweede huis. Steeds meer Fransen, Britten en Spanjaarden ontdekken Marokko als een ideale plaats om te overwinteren of een
tweede huis aan te schaffen.

Immers, de prijzen stijgen snel en de Marokkaanse overheid doet er alles aan om het toerisme te stimuleren. Bovendien hoeven gepensioneerden uit Europa in Marokko maar weinig belasting te betalen over hun pensioen. Ze krijgen zo`n 80% korting over hun inkomstenbelasting. Dat betekent dat iemand over een brutopensioen van 18.000 euro bruto maar 678 euro hoeft af te dragen. De enige voorwaarden zijn dat het pensioen in deviezen wordt overgemaakt op een convertible Marokkaanse bankrekening, dat het geld in Marokko wordt uitgegeven en dat men meer dan 182 dagen in Marokko verkeert. Dat meldt MKBnet.nl.

Marokko`s economische beleidsmakers zetten sinds 2001 zwaar in op het aantrekken van buitenlandse investeringen en het ontwikkelen van de toeristenindustrie. Het land beschikt immers niet over natuurlijke grondstoffen zoals buurland Algerije met zijn olie- en gasvoorraden.
Het is de bedoeling om in 2010 jaarlijks tien miljoen toeristen te trekken.

Plaats je reactie