MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Paradiso vol met Marokkaanse muziek

11 februari 2008 | in Muziek | 4 Reacties

KasbaParadiso Amsterdam stond zondagavond in het teken van de Marokkaanse muziek. Tijdens de La Nuit de Maghreb, een soort drieluik, stonden drie muziekacts op het programma. De avond begon met een optreden van de bekende Marokkaanse zangeres Latifa Raafat, die klassieke liedjes zingt. Daarna volgde de NederlandsMarokkaanse band Kasba met een akoestisch concert. Tenslotte trad Mustapha Bourgogne op.

De uit Casablanca afkomstige Mustapha Bourgogne is een van de vertegenwoordigers van de Chaabi muziek uit Marokko. Bourgogne heeft al meer dan 50 albums gemaakt.

Kasba gaf tijdens deze avond een voorproefje van het akoestische theaterprogramma “Tarab u Nagham” dat ze vanaf oktober 2008 in de Nederlandse en Belgische theaters gaan spelen.

Latif Raafat zingt op een moderne wijze in de stijl van Oum Kalthoum. Ze heeft als een van de weinige Marokkaanse zangeressen de klassiek Arabische Charki stijl gekozen.

Volgend jaar krijgt La Nuit de Maghreb een vervolg, zo meldt de Amsterdamse TV-zender AT5.

Er zijn 4 reacties

 1. noorlaila
  11 februari 2008 om 09:39 uur.

  3la onzin…Latifa Rafaat is een van de weinige Marokkaanse zangeres die NIET in het Charki zingt. Latifa is juist bekend doordat ze alleen in het marokkaans zingt en niet als Samira Said en Hasna die juist alleen Charki zingen. En zich voordoen als Niet Marokkaanse.

  dus volgende keer eerst onderzoek doen …voordat jullie iets opschrijven!!

 2. amghribi
  11 februari 2008 om 12:46 uur.

  waar blijven amazigh groepen iemers de meeste marokkaanen hier zijn berbers , de echte marokkaanen !!!
  chaabi is rif , atlas , en souss groepen!

 3. Rfxgdf
  11 februari 2008 om 01:59 uur.

  citaat uit de doelen.nl\” Latifa Raafat uit Marokko debuteerde in de jaren tachtig met ‘Khouyi’ en werd al snel beroemd vanwege haar ‘gouden stem’. Op eigenzinnige wijze interpreteerde ze ook oude ‘chansons marocaines’, ze werkte samen met de Marokkaanse radio en televisie en gaf concerten over de hele wereld. Raafat zingt op een moderne wijze in de stijl van Oum Kalthoum. Als een van de weinige Marokkaanse zangeressen heeft zij gekozen voor de charki-stijl (klassiek Arabisch). \” zie: http://www.dedoelen.nl/concertgebouw/index.php?fuseaction=home.showAgendaDetail&idnr=2454

  en op meerdere sites, gevonden via google, staat dat ze charki zingt

  Noorlaila LIJKt het wel zeker te weten. (met de nadruk op LIJKT).
  Maar mischien is dat helemaal niet zo. Misschien moet je je bronnen beter raadplegen

 4. ttt
  11 februari 2008 om 09:20 uur.

  als ze riffijns muziek gaan draaien
  zal ik zeker komen
  anders niet !!

Plaats je reactie