MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Groenlinks hekelt plan Marcouch

14 februari 2008 | in Politiek | 8 Reacties

Ahmed MarcouchPvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch gaat volgens wethouder Maarten van Poelgeest van GroenLinks Amsterdam veel te ver met zijn voorstel buitenlanders uit te zetten als zij ‘een gevaar voor de samenleving’ vormen.

Marcouch wil dat de verblijfsvergunning van buitenlanders elke vijf jaar tegen het licht wordt gehouden. Van Poelgeest noemt dit op zijn weblog far beyond. ‘Natuurlijk kan en mag je niet accepteren dat groepen jongeren een buurt terroriseren. Maar iemand die hier als klein kind is gekomen en vervolgens in Amsterdam is opgegroeid, is en blijft wat mij betreft een Amsterdammer. Hij wordt niet opeens een vreemdeling, een Marokkaan die uitgezet moet worden. Als we dat maar steeds blijven suggereren, zal in mijn beleving de grote groep Marokkaanse Amsterdammers hieruit maar één conclusie trekken: wij horen er niet bij, wij zijn en blijven Marokkanen.’

Volgens Het Parool is in de Tweede Kamer erop gewezen dat wat Marcouch wil, officieel beleid is, maar dat de uitvoering tekortschiet.

Er zijn 8 reacties

 1. soldier
  14 februari 2008 om 09:46 uur.

  dat noem je nou een egte kut marokkaan stuurt zogenaamd de slechte weg wat maakt dat hem dan GOED

  you can put your finger at the bad guy- lyricus

 2. marijnt
  14 februari 2008 om 01:29 uur.

  Het is de enige oplossing. Hun hier laten heeft niks gezien. Ze tonen te weinig dankbaarheid richting dit land voor het feit dat er voor hen wordt gezorgd. Wat ze hier krijgen zullen ze nooit in hun thuisland krijgen. Maar ze realiseren zich dat niet. Dus uitzetten die handel

 3. ghalil
  14 februari 2008 om 04:24 uur.

  marijnt

  helaas krijgen ze in maroc meer dan in nederland
  mischien kwa geld of verzekering etc niet
  maar je word er eerder gerespecteerd dan in nl
  ook al zijn er daar problemen die zichtbaar zijn die worden niet af geschoven op een klein minderheid
  joden christenen etc die er leven
  zoals het in nederland wel gebeurd
  je moet beetje met de tijd mee lopen in plaats van onzin praten

 4. Mo 38
  14 februari 2008 om 06:09 uur.

  Marijnt, uitzetten vind ik geen oplossing en als het een oplossing zou zijn dan moeten ze met jou beginnen. Men moet de kern van de probleem onderzoeken en daar wat mee doen. Het is net vuur je kan deze niet met benzine blussen.
  Heropvoeden, maar dan moeten zij met jou beginnen, want jij bent ook niet oke. althanks je uitspraken. Je hebt hoer met mensen te maken geen vuil.

 5. fatima
  14 februari 2008 om 08:30 uur.

  @Ghalil helemaal met je eens,
  Trouwens martijnT….

  Hoe bedoel je”voor je gezorgd”(wat je zelf nogeens feit noemt)…dat ligt er maar net aan watvoor defenitie je aan zorgen geeft. K bedoel als je je eigen zorgverzekering (uit je eigen zak) nniet betaald dan krijg je bij de tandarts ook gewoon een rekening van 400 euro. Iedereen zorgt gewoon voor je zichzelf, maar als je bedoeld”iets met een uitkering”, a daar moet je tegenwoordig ook voor zwoegen om te bewijzen dat je daar uberhaupt voor in aanmerking komt en B….je wekt wel erg het gevoel dat marokkaanse overlast jongeren ….allemaal bij de sociale dienst zitten…freaky..(onmogelijk trouwens)..ow jah, als er wel een groep is waar niet voor gezorgd word dan is dat tog wel die groep waar we het over hebben. Daar word niet voor gezorgd ma die worden alleen maar afgekraakt….

 6. soldier
  15 februari 2008 om 04:18 uur.

  matrijnt

  wie the fuck is HUN
  2008 het is ONS land begrijp je? van mij en jou en de ander 17 miljoen
  mensen die der in wonen dus dat gap en als het land van jou mag je der in stikken maar zolang het nog van ONS is blijf ik nemen wat ik kan nemen
  want in dit K.U.T land word je niks gegeven alleen HAAT omdat je je ouders elders zijn geboren en de media het voor people like you so mooi bespieligen
  je kan de schuld wel geven maar jah dat brengt ONS alle verder van huis
  dan nu dus gapie denk na bij wat je zegt want nu zeg je het wel via internet
  als je zo op straat tegen de TUIG-MOCROS zegt ben je tanden wel kwijt oepsssss dat is gemeen om te zeggen dat je tanden kwijt kan raken voor je mening nou ik kan je zeggen ik word beboet voor me mening dus dat

  lyricus-trek je conclusie BIAAAAAAAAAAAAA

 7. Saida
  20 februari 2008 om 10:08 uur.

  En dan heeft PVDA kritiek op Marokkaans beleid.

 8. mhemed
  20 februari 2008 om 02:07 uur.

  aroh ateched ahechoen en jemach a martijn

Plaats je reactie