MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

LoungeM: Amazigh Special

16 februari 2008 | in Amusement | Reageer

LoungeM: Amazigh SpecialLoungeM is al enige tijd bekend als stand-up comedy, spoken word, muziek en theater festijn. In de februari editie ligt de focus op de Amazigh (Berberse) muziek uit het Noorden van Marokko en comedy. De artiesten Abdelmoula en Wahid Thaziri treden op en de stand up comedy komt van Amar Ajjouri en Yahia & Dr Johnny Love. Deze combinatie van artiesten staat garant voor een dosis humor, melancholische Amazigh muziek en de beste Rif pop.

Abdelmoula is een veelzijdig artiest met een jarenlange ervaring in de muziekwereld en een gevarieerd repertoire van Rai, Chaabi, Reggada en Riffia. Door de jaren heen heeft Abdelmoula al een formidabele live-reputatie weten op te bouwen als zanger en entertainer. Cabaretier Amar Ajjouri zal de avond opluisteren met zijn scherpe sketches. Hij neemt geen blad voor de mond en
neemt op humoristische wijze zware maatschappelijke thema’s op de hak.

(Alleen in Dordrecht en Amsterdam) De muziek en de liederen die Wahid Thaziri speelt zijn geschreven door de leden van de band zelf. Teksten gaan over een diversiteit aan maatschappelijke en sociale thema’s, maar natuurlijk ook over de liefde. “Ruzie in de soulbus” is de titel van het nieuwe muzikale theaterspektakel van Yahia en Dr Johnny love. Dr. Johnny Love is een ervaren comedian met een wekelijkse Talkshow bij Rotterdam TV, Yahia is een manusje van alles, hij acteert, zingt, en doet verslag van al zijn bizarre ervaringen in het dagelijks leven. Hij is daarnaast het gezicht van Jongerenzender FunX.

ZATERDAG 23 FEBRUARI DE KAMERS – Wezeperberg 8 Amersfoort
ZONDAG 24 FEBRUARI KUNSTMIN – Sint Jorisweg 76 Dordrecht
ZONDAG 2 MAART PODIUM MOZAIEK – Bos en Lommerweg 191 Amsterdam

Plaats je reactie