MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

El Baroud jaagt op WK-plek in Izmir

24 februari 2008 | in Sport | 5 Reacties

Khadija el Baroud, taekwondoPas vier jaar geleden begon ze met taekwondo, inmiddels behoort ze tot de Nederlandse top bij de junioren. De Eindhovense Khadija el Baroud, uit Marokko afkomstig, gaat de komende maanden proberen kwalificatie voor het WK-junioren in Izmir af te dwingen. De eerste kans om dat te bereiken, is komend weekend bij de Dutch Open in Eindhoven.

El Baroud is veertien jaar oud en komt uit een echte taekwondo-familie. “Ik ging altijd met veel plezier naar mijn vader kijken die erg fanatiek was. De Nederlandse top heeft hij net niet gehaald.” Verder waren ooms taekwondoka en beoefent haar broer Hamza (15) de sport. Toen El Baroud tien was, begon ze bij Taekwondo Eindhoven. Op haar dertiende werd de scholiere van het Christiaan Huygens junior. “De eerste maanden als junior waren lastig. Alles ging net iets sneller, tegenstanders waren sterker en ik moest eraan wennen dat het hoofd ook geraakt mocht worden, in tegenstelling tot in de jeugd.”

Maar al snel werd haar talent ontdekt en mocht ze gaan trainen bij Taekwondo Zuid-Oost, schrijft Het Eindhovens Dagblad. El Baroud traint er in het talenten-team dat onder leiding staat van oud-Europees kampioen Mimoun el Boujjoufi. “Hij leert me extra felheid in mijn spel te brengen. Wanneer ik geraakt word, reageer ik niet altijd even adequaat. Ook mijn traptechniek kan nog beter.”

Trainer El Boujjoufi beaamt dat zijn pupil nog sneller moet anticiperen op schoppen van haar tegenstanders. “Meteen de tegenaanval inzetten, is belangrijk. Ook moet ze nog hard werken aan haar lenigheid. Maar haar inzet is altijd erg hoog dus de nationale top kan ze zeker halen. Het is nu nog moeilijk om te beoordelen hoe ze zich internationaal gaat ontwikkelen.”

Samen met gevestigd talent Robin Laus vertegenwoordigt El Baroud de delegatie van taekwondo Zuid-Oost op de Dutch Open. De Eindhovense, derde op het recente NK, komt uit in de klasse tot 46 kilogram. El Boujjoufi is hoopvol over de kansen van zijn pupil. “Maar ze speelt wel tegen sterke Serven en Duitsers. Een mooie ervaring voor Khadija. Veel zal afhangen van de vorm van de dag.”

Er zijn 5 reacties

 1. studente
  24 februari 2008 om 02:14 uur.

  Echt super zeg 😉 Zeker trots op deze sterke dame!

 2. charloisss!!
  26 februari 2008 om 01:49 uur.

  zoo liever stopt ze hoor

 3. Abdars
  26 februari 2008 om 12:00 uur.

  Wajouw Gatarrr…..

  Toff man zo`n meisje die mannen in elkaar kan slaan..hahaha

  Succes….

  Groet,

 4. Yousef
  05 maart 2008 om 02:25 uur.

  TOP

 5. Youssef
  27 september 2010 om 03:07 uur.

  Zo zouden er meer moeten zijn!

Plaats je reactie