MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

SMN daagt Wilders voor de rechter

04 maart 2008 | in Politiek | Reageer

SMNHet Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) heeft gisteren aangifte gedaan tegen Geert Wilders wegens het aanzetten tot haat. Als landelijke belangenbehartiger van Marokkanen in Nederland kreeg het SMN van Marokkaanse organisaties en individuen de vraag stappen te ondernemen tegen de uitermate grievende uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over de islam.

Zo omschreef Wilders de Koran (in de Volkskrant van 8 augustus 2007) als een fascistisch boek dat evenals Mein Kampf verboden zou moeten worden. De vergelijking met het nazi-regime doortrekkend schreef Wilders voorts: ‘En de Koran is het Mein Kampf van een religie die beoogt anderen te elimineren…”
en:
“De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran.”

Na het inwinnen van juridisch advies heeft het SMN besloten aangifte te doen tegen dhr. Wilders wegens het aanzetten tot haat als bedoeld in art. 137d Sr tegen mensen vanwege hun godsdienst en/of het beledigen van moslims als bedoeld in art. 137c Sr. Om nadere toelichting te geven op deze actie van het SMN tegen dhr. Wilders organiseert het SMN een persconferentie.

De persconferentie vindt plaats op woensdag 5 maart van 17.00 tot 18.00 uur in zaal Wandelganger I van perscentrum Nieuwspoort (Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag). Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom. De zaal is vanaf 16.30 open.

Plaats je reactie