MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jet4You vliegt vaker naar Charleroi

13 maart 2008 | in Toerisme | 2 Reacties

Jet4youHet Marokkaanse Jet4You vliegt vanaf 24 mei acht keer per week tussen Charleroi en Casablanca. De maatschappij voert momenteel nog zes vluchten per week uit op de route. Niet alleen wordt het aantal vluchten uitgebreid, maar ook wordt gebruik gemaakt van grotere vliegtuigen.

Jet4You vliegt vanaf 24 mei elke dag naar Casablance, met twee vluchten op de vrijdag. Op drie van deze vluchten wordt een Boeing 737-800 met 189 stoelen ingezet, in plaats van de kleinere Boeing 737-400, die plaats biedt aan 173 passagiers.

De maatschappij begon eind 2006 met drie vluchten per week op de route. In maart 2007 is dat aantal verdubbeld. Zo meldt het Luchtvaart Nieuws.

Er zijn 2 reacties

 1. Abderrahim
  14 maart 2008 om 02:35 uur.

  En wordt het aantal vluchten naar Al Hoceima en Nador ook nog verdubbeld, aangezien het merendeel van de Marokkaanse migranten uit deze streek vandaan komen.

 2. Le Parisien
  14 maart 2008 om 11:34 uur.

  @ Abderrahim,

  Ik houd al twee dagen dit bericht in de gaten en dacht echt voor het eerst dat er hier op maghreb.nl niet weer z’on reactie zou komen van ” En hoe zit het met de Rif”. HELAAS, deze is er toch!

  Doe eens een kleine gok waarom jet4you haar vluchten heeft vergroot van Charleroi (België) >> Casablanca?

  Inderdaad, er is dus animo voor de lijn Charleroi >> Casablanca. Ten slotte is Casablanca een metropool en biedt ietjes meer dan Nador en El Hoceima! Waarom denk je dat er (nog) geen gebruik wordt gemaakt van Charleroi – Nador, om maar een voorbeeld te noemen.

  Dit komt omdat de vliegmaatschappij bang is een lage bezettingsgraad te zullen krijgen wat zal resulteren in verlieslijdende lijn. Waarom denkt jet4you dat er niet veel animo zal zijn voor vluchten naar Nador of El Hoceima. Gezien het feit dat de maatschappijen Atlas-blue, Jetairfly, Hapagfly, RAM en andere hun frequentie niet verhogen. Precies, niet veel animo!!

  Het Marokkaanse luchtruim is sinds eind 2006 geliberaliseerd en heeft ervoor gezorgd dat er niet veel meer maatschappijen naar nador vliegen behalve alleen RAM naar Nador!! Dus niet zeuren over meer vluchten. Doe maar eerst meer boeken!

Plaats je reactie