MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Energie missie naar Marokko

26 maart 2008 | in Economie, Marokko | 1 Reactie

HIC Marokko Van 1 t/m 6 juni 2008 organiseert het Handels- en InvesteringsCentrum (HIC) Marokko in opdracht van de EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, een energie missie naar Marokko. Deze missie sluit gedeeltelijk aan de economische missie naar Marokko onder leiding van de staatssecretarissen Frank Heemskerk van Economische Zaken en Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Deelname aan deze missie is speciaal voor bedrijven uit de energiesector met een focus op alternatieve energieën zoals: energie uit wind, water, zon en biomassa. Deze missie biedt de ondernemer de gelegenheid om in contact te komen met potentiële Marokkaanse zakenpartners. De aanwezigheid van zowel de staatssecretaris van Economische Zaken alsook de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, geeft een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen!

Voorlopig programma
Tijdens de missie wordt een bezoek gebracht aan de steden Casablanca (1 en 2 juni), Rabat (3 juni) en Tanger en Tetouan (4 en 5 juni).

Voorlopige programma onderdelen zijn:
1) matchmaking, individuele gesprekken met potentiële Marokkaanse zakelijke contacten;
2) (collectieve) bezoeken aan diverse projecten: o.a. windmolenparken, zonne-energieprojecten;
3) seminar over alternatieve energie met een aantal gerenommeerde Marokkaanse sprekers;
4) Trade dinner en een netwerkreceptie, in aanwezigheid van beide staatssecretarissen, waar u de mogelijkheid heeft om uw bestaande Marokkaanse zakenrelaties uit te nodigen.

Vóór woensdag 11 april kan men zich aanmelden. Aanmelding is mogelijk via de website van de EVD: www.evd.nl/cpa/marokkoenergie . De kosten van deelname bedragen € 750,– per bedrijf.

Er is 1 reactie

 1. Stamm Robert
  12 juni 2009 om 02:16 uur.

  Erg jammer dat ik nu pas van deze missie op de hoogte ben.
  Is er een herhaling in 2009 ?
  Zo ja Kan ik nog mee?
  Hartelijke groet
  R.Stamm
  12/6/2009

Plaats je reactie