MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rachid wil af van ‘Frans Bauer’ imago

06 april 2008 | in Muziek | 6 Reacties

Rachid AazoukaVan het imago ‘de Marokkaanse Frans Bauer’ zal Rachid Aazouka (34) wel nooit afkomen. De zanger uit Oudenbosch wil graag bewijzen dat hij meer in zijn mars heeft dan als een knuffel-Marokkaan Nederlandstalige levensliedjes te zingen.

Erik de Zwart gelooft in hem. De voormalig dj heeft sinds kort een nieuwe platenmaatschappij, waarin plaats is voor slechts drie artiesten, Rachid is een van hen. “Ik weet niet of ik daar bij zit vanwege mijn zangtalent of om dat imago”, vraagt Rachid zich af in BN De Stem. Hij stelt wel vast dat een Marokkaan die Nederlandstalige liedjes zingt, een bijzonderheid is. “Waarom? Blijkbaar is er geen tweede die dat doet.”

De bijnaam ‘de Marokkaanse Frans Bauer’ is bedacht door Barend en Van Dorp, die hem zo bij een televisieoptreden aankondigden. Ook bij Paul de Leeuw en De wereld draait door mocht Rachid opdraven om over zijn bijzondere hobby te praten.

Het begon met een soundmixshow in Oudenbosch, waar hij Een dag uit duizend dromen zong. De organisator Jack van Rijsbergen vroeg hem regelmatig voor een optreden elders. Zo vergrootte hij zijn repertoire met Bauer-nummers. Na een tv-uitzending kwam Rachid bij platenbaas Johnnie Hoes terecht. Hij nam daar zijn eerste en tot nog toe enige nummer Heimwee naar Marokko op. Een hit werd deze wals niet. “Ik had de pech dat het uitkwam in de periode dat Theo van Gogh werd vermoord.”

Zijn publiek bestaat voornamelijk uit Nederlanders. “Marokkanen houden niet zo van Nederlandstalige muziek. Ik heb geprobeerd de liedjes in het Marokkaans te vertalen en te zingen, maar dat klinkt niet.” Rachid hoopt dat Erik de Zwart hem wat verder kan brengen, kan helpen met eigen nummers, met een eigen sound. “Net als Frans Bauer en Jan Smit. Die hebben ook een eigen sound. Dat zou ik ook willen hebben. Verder heb je in die wereld toch contacten nodig. Ach, we zien wel hoe het loopt. Ik ben ook heel tevreden over hoe het nu gaat, ik heb mijn baan en gezin en af en toe heb ik een optreden.”

Maandag is de lancering van het label van Erik de Zwart in Hotel Arena in Amsterdam. “Wat ik ga zingen? Gewoon een kwartier Frans Bauer met misschien een nummer van Jan Smit ertussendoor.”

‘Ik heb geprobeerd de liedjes in het Marokkaans te zingen, maar dat klinkt niet’

Er zijn 6 reacties

 1. hassanhasson
  06 april 2008 om 07:25 uur.

  misschien kun je nummers van Zangers Zonder Naam vertalen en uit je stort te aanhoor brengen? en wie weet wat er dan gebeurt? Zion en belasting ontduiker Van Dorp heeft in elke geval een naam voor je ‘Marokkaan zonder naam’

 2. samadie
  06 april 2008 om 12:10 uur.

  ik heb wel een idee, eigen nr`s zingen ipv die van fransie bauer. anders komt er nooit van af.

 3. Ahmed
  07 april 2008 om 09:03 uur.

  a ga bidden !!! met je liedjes…. 7shoema 3liek… verkaaste mokro

 4. ravinder
  07 april 2008 om 03:28 uur.

  Rachid Aazouka, ik wens je bij deze veel succes toe met je verdere carriere bij dit nieuwe label. 🙂

 5. GWN GA BIDDEN
  07 april 2008 om 09:23 uur.

  GROETEN UIT SHAB -077-VENLO-077-

 6. Abdars
  08 april 2008 om 03:59 uur.

  Prachtige liedjes van deze Arrifi echt gewoon zoo leuk…

  Verkaast?? Ik denk dat jij ver-Midden Oost bent vriend.. Hij is 100% meer Marokkaan dan jij internet-moslimspje..

Plaats je reactie