MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Tophoofddoekendag’ in museum Utrecht

11 april 2008 | in Carriere | Reageer

jonge moslima'sHet Centraal Museum in Utrecht heeft zaterdag een tophoofddoekendag. Initiatiefneemster van de dag is Deeqa Yasin. Zij is een van de finalisten voor de Contest Inspiratie voor Integratie (IVI). De dag is onderdeel van het project Tophoofddoeken.nl met als doel ambitieuze, geëmancipeerde vrouwen met hoofddoeken in een positief daglicht te zetten.

Yasin wil laten zien dat het dragen van een hoofddoek geen belemmering hoeft te zijn voor integratie. Volgens haar zijn vrouwen vrij om zelf te kiezen of ze hun hoofd bedekken of niet. “Veel mensen zien een hoofddoek en denken dat die vrouw wordt onderdrukt.”

Tijdens de tophoofddoekendag zijn er diverse workshops. Zo geeft advocate Famile Fatma Arslan tips en trucs voor sollicitaties, is er een catwalk hoofddoekenshow en kunnen vrouwen hun hoofddoek laten stylen door Speesjaal. Volgens RTV Utrecht hoopt Yasin met deze dag de hardwerkende moslima te kunnen promoten. “Een hoofddoek is geen belemmering voor goed functioneren. Ik wil bedrijven uitdagen hoogopgeleide vrouwen met een hoofddoek een kans te bieden.”

Plaats je reactie