MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stripboek over Abdelkrim El Khattabi

16 april 2008 | in Literatuur, Maatschappij | 3 Reacties

Abdelkrim El KhattabiBades en Bibliotheek VAnU organiseren op 25 april een bijeenkomst waarbij de van Riffijnse oorsprong Mohamed Nadrani zal spreken over zijn stripboek L’Emir Abdelkrim. Dit boek wordt momenteel vertaald naar het Nederlands en gepresenteerd zal worden op deze avond. Dit is een unieke gebeurtenis, aangezien er voor het eerst een stripboek over de Riffijnse verzetsheld is geschreven, die nog eens in het Nederlands wordt vertaald.

Nadrani is uitgenodigd om zijn werk te exposeren in het Afrika Museum te Berg en Dal, samen met vele andere Afrikaanse striptekenaars. Hij heeft jarenlang als politiek gevangene vastgezeten in Marokkaanse kerkers.

Het artistieke avontuur van Mohammed Nadrani begon toen hij in zijn cel een stukje houtskool vond. “Tot ik dat stukje houtskool vond, werkte ik met een penseeltje dat ik had gemaakt van de draden van mijn broek”, schrijft hij in zijn boek. Hij gebruikte koffie bij wijze van inkt.

De Roosendaalers Mhamed El Abdouni en Mohamed Amezian zullen spreken over hun publicatie Manis…? (in het Nederlands Waarvandaan…?), die over de zoektocht naar familiegeschiedenis, identiteit en wat daarbij komt kijken, gaat. Het boek is recentelijk verschenen bij het Centraal Bureau voor Genealogie.

De avond zal omlijst worden met hapjes en drankjes. De entree zal vrij zijn.

Datum: vrijdag 25 april 2008. Locatie: Parrotia (Bibliotheek VANnU, Markt 54 te Roosendaal). Aanvang: 18.30 uur.

Er zijn 3 reacties

 1. chucky
  18 april 2008 om 10:37 uur.

  Weer eens wat nieuws

 2. youssef
  20 april 2008 om 10:45 uur.

  ben er blij mee. ik ben eens naar een informatie dag gehouden in de hogeschool van denhaag. ook over abdelkrim. echt interessant hoe die man het opnam tegen een macht waar niemand iets tegen durfde te ondernemen.
  zou meer aandacht aan geschonken mogen worden.

 3. kano
  22 april 2008 om 06:49 uur.

  hij was een held een goede mens. waren maar alle berbers net als hem.

Plaats je reactie