MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse imams verenigen zich

22 april 2008 | in Marokko | 1 Reactie

ImamsOp vrijdag 18 april 2008 is in Utrecht de eerste beroepsvereniging voor Marokkaanse imams opgericht. De vereniging draagt de naam: Marokkaanse Imam Bond (MIB). De MIB is opgericht door de Raad van Marokkaanse Moskee-organisaties Nederland (RMMN) in samenwerking met de Nederlandse Moslim Raad (NMR).

De MIB heeft de volgende doelstellingen: het organiseren, adviseren, ondersteunen en professionaliseren van Marokkaanse imams die in Nederland binnen een moskee als imam werkzaam zijn, het optreden als belangenbehartiger van de aangesloten leden, het namens de leden optreden als spreekbuis richting media, en het optreden als gesprekspartner richting overheid.

De MIB wil de geformuleerde doelstellingen onder meer verwezenlijken door het opstellen van criteria voor een beroepsprofiel en kwalificatie van imams, het verzorgen van cursussen en conferenties voor leden en niet-leden en het voeren van gesprekken met moskeebesturen en andere relevante instellingen en organisaties over betere arbeidsvoorwaarden voor imams.

Hiernaast zal de MIB zich bezighouden met het opstellen en verspreiden van voorlichtingsmateriaal en informatiebrochures, het gevraagd en ongevraagd geven van advies aan de overheid, het te woord staan van de media op verzoek van de media, het schrijven van artikelen op eigen initiatief, en het treffen van voorbereidende maatregelen in het kader van het nieuwe migratiebeleid.

Bij de oprichting is imam Yassin Elforkani aangesteld als interim-voorzitter.

Er is 1 reactie

  1. Maghrebie
    22 april 2008 om 09:15 uur.

    Goed inititiatief….nu alleen hopen dat Imams zich niet te arrogant voelen om iets te leren.

Plaats je reactie