MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerste bul ‘Islamitische geestelijke zorg’

29 april 2008 | in Carriere, Maatschappij | 4 Reacties

Ali EddaoudiDe eerste bul van de masteropleiding ‘Islamitische geestelijke zorg’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is behaald door Ali Eddaoudi. In bijzijn van een select gezelschap werd gisteren zijn diploma uitgereikt meldt NioWeb.

In 2005 gaf staatssecretaris Rutte van Onderwijs de VU 1,5 miljoen euro startsubsidie om de opleiding tot islamitisch geestelijk verzorger te ontwikkelen. De bewindsman hechtte grote waarde aan de totstandkoming van een Nederlandse opleiding tot islamitisch geestelijk verzorger. Nu komen de meeste imams uit het buitenland. Zij integreren niet of nauwelijks in de Nederlandse samenleving en geven daarmee geen goed voorbeeld aan hun volgelingen, zo redeneert het kabinet.

Eddaoudi onderzocht op welke manier men geestelijke zorg vorm kan geven vanuit een islamitisch perspectief. “Moslims gaan op een andere manier met religie om dan mensen uit een christelijke traditie. Het godsbeeld van moslims en christenen is totaal verschillend.”, vertelt Eddaoudi aan Nioweb

Er zijn 4 reacties

 1. Abdars
  30 april 2008 om 03:24 uur.

  ok Doudi onze Abdars waar we trots op zijn!

 2. lol
  02 mei 2008 om 06:48 uur.

  is gewoon een moslim onze moslim waar we trots op zijn

 3. samir
  08 mei 2008 om 03:30 uur.

  superrrrrrrrrr we zijn trots op je trouwens de hele moslim werld is trots op je

 4. mhamed
  08 mei 2008 om 02:30 uur.

  maschallah en moge ALLAH je belonen amien.

Plaats je reactie