MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Yman Mahrach is ‘verkeerd begrepen’

01 mei 2008 | in Politiek | 6 Reacties

Een Marokkaans PvdA-raadslid uit Amsterdam dat allerlei homo-onvriendelijke uitspraken deed, heeft die inmiddels weer ‘rechtgezet’. Yman Mahrach had in een PvdA-blaadje geschreven dat haar partij zich niet sterk moet maken voor een gematigde islam. ‘De islam en de Koran staan vast. Je bent moslim of niet. Zo is de homoseksuele daad verboden, dat is een regel in de islam, net zoals je niet mag liegen,’ zo schreef ze.

De Pers citeerde haar, maar: ‘Bij deze neem ik afstand van de woorden die zijn verschenen in De Pers’, schrijft ze nu volgens De Telegraaf.

Mocht het idee zijn ontstaan dat ik homoseksualiteit niet accepteer, dan wil ik langs deze weg nogmaals benadrukken dat dit niet het geval is. Als PvdA raadslid zet ik mij samen met de PvdA in voor de emancipatie van minderheden en dus ook van homoseksuelen.

Ik vind het dan ook een uitdaging voor een politieke partij als de PvdA om ervoor te zorgen dat de vrijheid van seksuele geaardheid, de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst elkaar niet uitsluiten of elkaar inperken, maar juist elkaar versterken.’

De strijd was ontstaan nadat een Islam-onvriendelijke foto in een partijblad was gebruikt. Die foto was volgens haar beledigend. ‘De profeet afbeelden mag niet, zeker niet als homoseksueel of pedofiel. Bovendien heeft de PvdA een grote achterban onder moslims’, zo schreef ze. ‘Maar dat homoseksualiteit verboden is, staat in de Koran. Dat geldt net zo goed voor de Bijbel. Het is niet aan de politiek het daarmee oneens te zijn.’

Er zijn 6 reacties

 1. JAja
  02 mei 2008 om 09:05 uur.

  jaja, hoe vaak moeten we dat nog horen. eerst wat uit brullen. en dan weer zeggen nee dat heb ik niet gezegd. typisch moslims .

  hellaas, kwaad is al weer gedaan.

 2. real
  02 mei 2008 om 07:10 uur.

  Ze word nu al de ondergang van de pvda genoemd, al de stemmen van de pvda gaan naar verdonk

 3. krima
  03 mei 2008 om 09:49 uur.

  et is haar mening tog..
  en zij zet het teminste nog recht..
  dat kan ik nie zeggen van wilders..

 4. karl
  04 mei 2008 om 03:17 uur.

  Gelooft iemand haar wel? Dit is damage control… en niet zo handig aangepakt. Jammer dat dit soort figuren zonder ervaring het politiek mogen uitoefenen allen doordat ze lijken de juiste achtergrond te hebben.

 5. joel smidt
  06 mei 2008 om 01:27 uur.

  Ze moet zich schamen over haar geklets en gekonkel. En de PvdA moet haar eens goed op haar gedrag wijzen, want dit kan echt niet. Het zou beter zijn als ze zich in zou zetten om de (veelal) Marokkaanse homo-haters eens te corrigeren.
  En verder: ik word zo moe van dat achterhaalde gelul van veel jonge mensen (en vaak dus jammer genoeg de nieuwe nederlanders)
  De homo-beweging was sinds de jaren 70, 80 en 90 hard op weg om steeds gelijkwaardiger en geemancipeerder te worden. En nu …..het wordt razendsnel weer afgebroken.
  Schandelijk en in-triest is dat !
  Het ergste is nog dat karikaturen als Wilders, Hero en Verdonk hier juist van profiteren.
  Het fascisme sluipt weer rond….als een dief in de nacht….

 6. real
  06 mei 2008 om 02:08 uur.

  Krima ze moet het recht zetten, dit doet ze niet uit vrije wil hoor, anders kan ze gewoon vertrekken, door zulke soort mensen krijgt verdonk steeds meer stemmen.

Plaats je reactie