MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stroopwafels ‘gat in de markt’ voor Marokko

07 mei 2008 | in Carriere | 7 Reacties

Mimoun El Arkoubi, die op zijn achtste naar Nederland kwam, begint een stroopwafelfabriek in Marokko. Zijn eerste ‘Amsterdam Delights’ rollen binnenkort van de band. ‘Het is een gat in de markt.’ De 38-jarige Rotterdammer kwam op het idee toen hij met een vriend in een benzinestation afrekende. ‘Marokkanen zijn gek op zoetigheid en niemand kent de stroopwafel in Marokko’, vertelt hij aan DePers.nl.

Het eerste jaar wil de ondernemer zes miljoen wafels produceren. Hij gaat de koeken per twee en negen stuks verkopen, voor respectievelijk 25 en 80 eurocent. Voorlopig heeft hij twaalf man personeel in dienst, die tussen de 120 en 550 euro per maand verdienen.

De totale investering bedraagt nu 420.000 euro, inclusief machines, waarvan hij zelf 75.000 euro heeft ingelegd. ‘In Nederland was me dit nooit gelukt. Daar heb je een paar miljoen nodig om zo’n bedrijf op te zetten.’

Er zijn 7 reacties

 1. adil
  07 mei 2008 om 02:31 uur.

  eindelijk een marokkaan die slim doet om in marokko een bedrijf te openen

 2. fatima
  07 mei 2008 om 08:02 uur.

  allah i3awen..!!

 3. mhamed
  08 mei 2008 om 02:27 uur.

  dat heeft niks met SLIM te maken ,hij pakt zijn kansen en ALLAH i3awan.

 4. kano
  08 mei 2008 om 08:03 uur.

  goed gedaan en veel succes

 5. Nour.
  09 mei 2008 om 12:31 uur.

  Hij leeft zijn legende, op zoek naar zijn schat…

 6. Mhemed
  11 mei 2008 om 07:58 uur.

  salaam alikoum warahmatu allahi ubaraktu.

  Beste Mimoun Moge allah je hierbij helpen!. Ik ben zeer trots op je omdat je goed voorbeeld geeft en in marokko mensen aan het werk helpt. Moge allah je zegenen. Maar beste Mimoun blijf op het goede pad van Allah swt en je zal niks te kort komen. Voornamelijk wegblijven van verkoop softdrugs en dergelijke.

  groeten
  Mhemed

 7. rachid
  08 juni 2008 om 01:17 uur.

  salamo alikom,

  allah ya3oon mimoen zeker goed idee….maar wat ik wil weten wat is het adres van deze bedrijf ….veel mensen willen die stroopwafels koen maar ze weten niet waar….

Plaats je reactie