MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Marine Marokko verdrinkt vluchtelingen’

08 mei 2008 | in Maatschappij | 8 Reacties

bootvluchtelingenDe Marokkaanse marine zou een rubberboot met daarin zeventig Afrikaanse vluchtelingen tot zinken hebben gebracht. Daarbij zouden dertig vluchtelingen zijn omgekomen, onder wie vier kinderen. Dit meldde de Spaanse krant El Pais woensdag na gesproken te hebben met vijf overlevenden.

De Afrikanen zouden uit onder meer Nigeria en Mali komen. Zij probeerden op 28 april in een rubberboot van Marokko naar Spanje te varen. Na twee uur op zee kwamen ze een marineschip tegen, waarvan de bemanning de rubberboot lek stak. „Probeer nu nog maar eens naar Spanje te komen”, zei een marineman tegen een van de overlevenden, die dit aan de Spaanse krant vertelde.

Volgens El Pais zijn de overlevenden door een andere Marokkaanse boot naar de Marokkaanse grens met Algerije gebracht. De Marokkaanse autoriteiten zouden hebben geprobeerd de tragedie te verdoezelen, schrijft De Telegraaf.

Er zijn 8 reacties

 1. azzie
  08 mei 2008 om 01:25 uur.

  dit is wel een beetje te hard aangepakt denk ik

 2. kano
  08 mei 2008 om 07:55 uur.

  stelletje kanker honden die mrineers.

 3. latifa-
  08 mei 2008 om 11:51 uur.

  wat een verhaal, volgens mij zijn het zelf. hoe kan een marokkaan tegen hun zeggen probeer maar nu naar spanje te komen? hij zou moeten zeggen probeer terug te komen nu naar marokko en n iet andersom.
  lees het goed dan zien jullie dat iets niet klopt aan dit verhaal.

 4. mjahed
  09 mei 2008 om 02:56 uur.

  anti-marokkaanse leugens zijn het. Vergeet niet dat marokko gehaat is in afrika niet voor niets wil marokko geen lid zijn van het lachertje dat de afrikaanse unie heet. Het is gewoon allemaal politiek.

 5. nobody
  10 mei 2008 om 08:55 uur.

  een primitieve oplossing voor de vluchtelingen probleem.

 6. hamzahamza
  14 mei 2008 om 12:59 uur.

  wat verwacht je van een vlugteling die papier wil maken. hij wil zielig doen om papier te krijgen.

  verhaal kan kloppen maar ik geloof niks van.

 7. Peter
  14 mei 2008 om 09:57 uur.

  mjahed ze zijn ook gehaat in Europa

 8. rosalie
  20 juni 2008 om 02:32 uur.

  De Marokkaanse marine probeert toch ook te voorkomen dat vluchtelingen met de boot oversteken naar Spanje? De Europese Unie doet er alles aan om zowel Spanje als Marokko onder druk te zetten om vluchtelingen uit Afrika de EU niet binnen te laten komen. Volgens mij kan dit verhaal best kloppen.

Plaats je reactie