MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

AZIZ presenteert ‘Peace sign here: x’

22 mei 2008 | in Maatschappij | Reageer

azizTer gelegenheid van de viering van de Vrede van Utrecht presenteert de Marokkans-Nederlandse modevormgever Aziz op 30 mei een nieuwe live performance intallatie, ‘Peace sign here: x’. Deze voorstelling wordt bijgewoond door de Prins van Oranje en Prinses Maxima.

Vrede is er als iedereen het wil. De performance is een ceremonie waaraan alle aanwezigen zullen deelnemen en waarin begrippen verantwoordelijkheid, wil, samenwerking en verandering centraal staan. Iedere deelnemer wordt letterlijk en figuurlijk betrokken bij dit ritueel, over de grenzen van maatschappelijke functies en posities heen. De gasten, onder wie de Prins van Oranje en Prinses Maxima, leden van het kabinet en andere prominenten worden in een ceremonie, waaraan ook de Nederlandse Bachvereniging deelneemt, een daadwerkelijk schild van vrede; een teken voor vrede in het aanzien van de wereld.

Met name de laatste jaren creeert AZIZ performances en installaties in musea en theaters in nauwe samenwerking mat performance-artiesten. Ter gelegenheid van de viering van het Verdrag van Rome presenteerde AZIZ een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal. Recentelijke performances waren onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim Museum in New York. In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs.

Plaats je reactie