MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb terug op de ‘werkvloer’

31 mei 2008 | in Carriere | Reageer

AboutalebBijna 1300 werkzoekenden kwamen gisteren af op de Banenmarkt ‘West Werkt’ in Amsterdam. De in totaal 40 aanwezige bedrijven en organisaties verwachten door deze banenmarkt veel van hun vacatures te kunnen invullen. De opening van de banenmarkt werd verricht door Ahmed Aboutaleb, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “De komende tien jaar heeft Nederland 1,4 miljoen arbeidskrachten nodig. Daarom draag ik deze banenmarkt een warm hart toe.

Het draait allemaal om wederzijds initiatief; van de werkzoekende richting de werkgever, maar vooral ook andersom. Wat mij betreft vindt een volgende banenmarkt of een dergelijk initiatief daarom bij wijze van spreken letterlijk op de ‘zaterdagmarkt’ plaats.”

Het initiatief voor de banenmarkt komt van de wethouder van stadsdeel Osdorp Achmed Baâdoud en is opgepakt door de westelijke stadsdelen, CWI, DWI en UWV in Amsterdam Nieuw West. Baâdoud is tevreden over het effect van de banenmarkt: “Werk heeft een positieve invloed op mensen en het bevordert de sociale cohesie. Deze banenmarkt is, naast alle initiatieven van het CWI en DWI, een goede stap om werkzoekenden en arbeidsplaatsen in Nieuw West te koppelen. Er is meer werk dan men denkt. En in West lopen heel veel enthousiaste werkzoekenden met voldoende kwalificaties en capaciteiten rond. Vertrouwen is hierbij het sleutelwoord, zowel bij de werkgever als bij de werkzoekende.”

Veel verschillende vacatures
In totaal werden ongeveer duizend vacatures aangeboden, variërend van supermarktmedewerker tot chauffeur en van ict-medewerker tot procesoperator. Bedrijven op de banenmarkt waren onder andere de Haven Amsterdam, Schiphol College, Group 4 Securicor, Stichting Kinderopvang, NH-hotels en Albert Heijn. Jorike Michels van Albert Heijn had een kort onderhoud met Aboutaleb over de toegevoegde waarde van medewerkers met een Wajong uitkering. Michels: “Ook gaf hij tips over hoe wij het jongeren gemakkelijker kunnen maken om te solliciteren en hoe we zorgvuldiger om kunnen gaan met het aanbod van stagiaires.”

Gidsen
Op de banenmarkt konden werkzoekenden de hulp van gidsen inzetten om in contact te komen met werkgevers. Werkzoekende Imelda Agyekum: “Ik bezoek voor het eerst een banenmarkt en ik heb al veel werkgevers gesproken. Een gids stelde mij op mijn gemak en begeleidde mij op basis van mijn CV bij het zoeken naar en het contact leggen met de juiste werkgevers. En ik word volgende week door diverse werkgevers gebeld!”

Workshops
Op de banenmarkt vonden ook diverse workshops plaats. Populair onder de bezoekers waren ‘Succesvol Solliciteren’ en ‘Hoe voer ik een sollicitatiegesprek’. Verder konden werkzoekenden hun CV kritisch laten bekijken door een ‘CV Dokter’ en een test maken om te kijken waar hun kwaliteiten liggen. Ook waren er doorlopend modeshows van ‘Dress for Success’. Zij gaven de werkzoekenden gratis kledingadvies. Bovendien boden zij hen de mogelijkheid een afspraak te maken voor een gratis ‘sollicitatiekleding-setje’ om goed voor de dag te komen tijdens een sollicitatiegesprek.

Plaats je reactie