MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kinderboekwinkel boycot boek Hirsi Ali

01 juni 2008 | in Literatuur | 5 Reacties

Hanneke Koene is „woest”, nadat ze „het volkomen liefdeloze” kinderboek uit had. De eigenaresse van kinderboekhandel De Boekenwurm uit Maastricht weigert om Adan en Eva, het door Ayaan Hirsi Ali geschreven kinderboek over een Marokkaanse jongen en een joods meisje, in haar winkel te verkopen, meldt het NRC Handelsblad.

Volgens Koene vergroot Hirsi Ali in haar boek culturele meningsverschillen uit „met het doel om haat te zaaien”. Koene: „Ik heb met Adan en Eva niet iets moois voor kinderen in handen, maar alleen maar een middel om een politieke boodschap over te brengen. Daarnaast is het ook nog eens een héél erg slecht geschreven, dun mormel van een boek.”

Maar mogen kinderen of ouders dat niet zelf bepalen? „Niet in dit geval. Als in het verleden mensen een slecht boek wilden kopen, waarschuwde ik ze, maar dit hoef ik echt niet in de winkel te hebben.”

Het proefexemplaar van Koene ligt nog niet bij het vuilnis „Ik heb het wel ter inzage in de winkel liggen, maar mensen kunnen het niet bij mij bestellen. Dat weiger ik. Ik wil op geen enkele wijze aan dit boek geld verdienen.”

Er zijn 5 reacties

 1. Berkany
  02 juni 2008 om 11:21 uur.

  Die vrouw weet helemaal niets over de culturen van andere landen, hoe kan ze een kinderboek schrijven over een marokkaan ,beter over een somalische , als ik haar op tv zie , krijg ik misselijkheid ,omdat ze antislam is ,wordt ze als heldin.

 2. kano
  02 juni 2008 om 04:41 uur.

  ze kan beter in de vakatie banen gaan plukken.

 3. HENK EL MAKHLOUFI
  02 juni 2008 om 05:53 uur.

  Het boek is bij uitstek geschikt als je zonder wc papier zit

 4. kano
  03 juni 2008 om 02:50 uur.

  ik bedoel BANANEN gaan plukken

 5. Remabaac2
  07 november 2009 om 06:52 uur.

  Salam. Hee, Weet jullie wat ze wilt. Ze wilt gewoon dat alle marokaanse kinderen in haar macht is. Een ze wilt dat ze de kinderen ook antislam worden.

  Kano heeft gelijk, man. Ze moet gewoon bananen gaan plukken en dat is het punt op dit moment. Ik wilt gewoon dat niemand het boek. Ga gewoon lekker faillet dommen boek en ga lekker met Wilders trouwen en samen lopen naar de graf van Theo van Gogh. Wat dnek je wel niet

Plaats je reactie