MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Halal-shampoo nieuwste beautytrend

03 juni 2008 | in Carriere | 8 Reacties

Pascalle en Abdellatif Driouech uit LelystadEr is een nieuwe trend: halal cosmetica. Sahfee Halal Care introduceerde onlangs halal shampoo. Deze shampoo bevat geen alcohol, geen stoffen van niet halal geslachte dieren en geen genetisch gemodificeerde ingrediënten. Een idee van Pascalle Driouech, een Nederlandse moslima uit Lelystad.

‘Tijdens de ramadan was ik op zoek naar cosmetica zoals deodorant en shampoo waar geen alcohol in zat. Toen bedacht ik dat het handig zou zijn als ik iets kon pakken waarvan ik zeker wist dat het halal was in plaats van steeds de etiketten te moeten bestuderen,’ vertelt Driouech aan Elsevier.nl.

Ze besloot het samen met haar echtgenoot zelf te ontwikkelen en bracht de Sahfee Halal Care Shampoo op de markt (3,50 euro voor 300 ml) die dames ‘zijdezacht, sterk, glanzend en volumineus haar’ belooft en heren ‘een gezonde hoofdhuid, sterk en veerkrachtig haar’ zou moeten opleveren.

De shampoo heeft een certificaat van Halal Quality Control en is daarmee de eerste officiële halal shampoo ter wereld.

Manager Iyad Aljendi van de keuringsdienst Halal Quality Control in Den Haag bevestigt dit. Hij legt uit dat er twee meningen bestaan over het gebruik van halal cosmetica. Want iedereen weet wel dat moslims geen alcohol mogen drinken en halal moeten eten, maar hoe zit het dan met cosmetica? Het is toch doorgaans ongebruikelijk shampoo te drinken of een stuk zeep te eten?

‘Er is een stroming die vindt dat halal, wat letterlijk ‘toegestaan’ in de islam betekent, verder gaat dan alleen het eten van halal geslacht vlees,’ aldus Aljendi. ‘En dat bijvoorbeeld ook parfum met alcohol niet mag worden gebruikt, ook al drink je het niet op. Andere moslims vinden dat wel toegestaan.’ Volgens hem is halal cosmetica vooralsnog met name populair in het Verre Oosten, in landen als Indonesië en Maleisië.

Sahfee halal shampoo is tot nu toe alleen in Lelystad en omgeving te krijgen in een aantal drogisterijen. Driouech hoopt de lijn uit te breiden met halal douchegel, bodylotion en een deodorant.

Op de vraag of moslims ook halal schoeisel dragen, van leer van halal geslachte dieren, moet Driouech het antwoord schuldig blijven. ‘Daar zeg je me wat. Nooit over nagedacht, ik ga het uitzoeken.’ Dus wie weet binnenkort ook Sahfee halal schoenen.

Er zijn 8 reacties

 1. maria
  03 juni 2008 om 01:01 uur.

  iEDEREEN DOET WAT HIJ OF ZIJ WIL , MAAR IK DENK DAT MEN ALLEN VEEL GELD WIL VERDIENEN.WAT NATUURLIJK MAG. MIJN MENING IS ,DAT HET EROVER IS. SHAMPOO IS ERAL IN HALAAL ,OP BASIS VAN KRUIDEN . EN DAARBIJ NIEMAND GAAT SHAMPOO VRIJWILLIG DRINKEN.DUS VOLGENS MIJ KEIHARDE MARKETING VOOR KEIHARDE CENTJES. MAAR ALLAH WEET HET BEST.

 2. kano
  03 juni 2008 om 02:47 uur.

  Wat een onzin, maar slim bedacht en er zijn genoeg domme mensen die dat product gaan kopen, het innemen (van haram dingen zoals alcohol en varkens productnin) je lichaam dan is pas sprake van haram, en wat over medicijen want daar wordt ook alcohol gebruikt, is dat ook haram zeker,

 3. said
  03 juni 2008 om 05:32 uur.

  Wat een achterlijkheid. Moslims handelen naar iets, maar weten het doel daarvan niet. Alcohol is in de Islam verboden om te drinken om te voorkomen dat men dronken wordt. Zolang men van alcohol niet dronken wordt, mag het gebruikt worden.

 4. hassanhasson
  03 juni 2008 om 08:00 uur.

  Wat een ONZIN, zeg! hiervan word ik door en door week van.
  Ik schaam me dood voor dit soort onzin, wordt nou eens waker, als je iets op de markt brengt doe het a.u.b. op je eigen titel……
  ik kots van jullie, ik ga gauw een emer paken bhhhhhhhhhhhhhhh

 5. Toth
  03 juni 2008 om 09:29 uur.

  Ik heb een klein laboratoriumpje opgezet waar ik experimenteer met halal ruitenwisservloeistof. Iedereen weet dat een automobilist met schone ramen meestal laveloos achter het stuur zit, levensgevaarlijk.

  Ik wil het nog niet weggeven, maar mijn oplossing betreft een twee-componenten vloeistof die naar rijpe peren in ammoniak ruikt. De testritten heb ik helaas steeds moeten afbreken vanwege zwalkende fietsers, dus ik kan nog geen conclusies trekken, maar ik had wel steeds goed zicht.

  Als dit lukt verwacht ik het product op de markt te kunnen zetten onder de 20 goebbels per trommel.

 6. Nadorie
  04 juni 2008 om 10:30 uur.

  Waaaa Allah, gekker kan het niet worden. Wannner kunnen we halal stofzuigers, auto’s etc. verwachten??

  Anyway, een leuk marketing kreet.

 7. Sumaia
  22 juni 2012 om 08:20 uur.

  heey dit is echt gewelldig!
  en al die domme reacties slaan pas nergens op
  er zijn veel mensen die het juist veel prettiger vinden
  dus zal het zeker gebruiken!

 8. mhamed
  23 juni 2012 om 12:38 uur.

  als mensen dat willen waarom niet!!!!
  waarom zulke reactie’s!!!!!!!

Plaats je reactie