MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

AZIZ presenteert slapen met je buren

08 juni 2008 | in Amusement | Reageer

azizSlapen met je buren is een event met theater, beeldende kunst, dans, muziek en mode en nachtzoenen met buren uit Crooswijk en Kralingen, kunstenaars, voetballers, politici, dansers met o.a. Ontspanningsoefeningen van John de Wolf en surprise acts van Gerda Havertong, Helena Rasker en Burgemeester Opstelten.

In opdracht van Kosmopolis creeert AZIZ met de Rotterdamse wijken Kralingen en Crooswijk een spectaculair theater even in de Rotterdamse schouwburg. AZIZ wil “Slapen met je buren” gebruiken als een ritueel om buren daadwerkelijk op een andere, meer intieme en persoonlijke manier bij elkaar te brengen; speels, fantasievol, ontspannen en in relatie tot een gevoel van schoonheid & cultuur.

Het event vind plaats op 21 juni in de Rotterdamse schouwburg waar podium en stoelen worden vervangen door bedden. Bekende Rotterdammers uit de wereld van cultuur, politiek hebben hun medewerking toegezegd. Na deze spannende en onvoorspelbare nacht in een gezamenlijkheid wacht er de volgende ochtend een smakelijk ontbijt op het plein voor de schouwburg.

Slapen is de toestand van rust, ontspanning, dromen. In de slaap verliezen we onze dagelijkse controle en structuren en staan we dichter in contact met ons onderbewuste, onze fantasie, onze verbeeldingskracht. De slaaptoestand staat ons toe meer ontspannen bij elkaar te zijn, zonder gehinderd te worden door onze dagelijkse vooroordelen en gedrachtscodes, ook in onze kleding. In onze nachtkleding zijn we in het algemeen menselijker, gelijjker, minder van elkaar te onderscheiden. Onze dagelijkse harnassen en uniformen, vol van betekenis, symboliek en onderscheidingsattributen, zijn weggevallen.

Met name de laatste jaren creëert AZIZ performances en installaties in musea en theaters. in nauwe samenwerking mat performanceartiesten. Ter gelegenheid van de viering van het Verdrag van Rome presenteerde AZIZ een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal. Recentelijke performances waren onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim Museum in New York. In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs.

Plaats je reactie