MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wint ook van Mauretanië

09 juni 2008 | in Sport | 1 Reactie

Marokkaans elftalMarokko heeft de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK en de Afrika cup in 2010 gewonnen. Nadat thuis gewonnen werd van Ethiopië, wonnen de Marokkanen met 4-1 van Mauretanië.

Interim-trainer Jamal Fathi wijzigde op twee plaatsen de opstelling ten opzichte van vorige week. Zo keerde Tarik Sektioui terug in de basisformatie zodat Nabil El Zhar op de bank moest beginnen. Younes Mankari verving de geblesseerde Badr El Kaddouri.

Net als in de wedstrijd tegen Ethiopië konden de Noord-Afrikanen vroeg in de wedstrijd al juichen. Voormalig AZ’er Tarik Sektioui zette Marokko op een 1-0 voorsprong door een vrije trap vanaf de rechterkant verassend ver in de hoek te schieten. Diezelfde Tarik Sektioui kreeg het daarna zwaar te verduren met de verdediging van Mauretanië. De aanvaller van FC Porto werd twee keer met een brancard van het veld gedragen, maar kwam bij de tweede keer niet meer terug en werd vervanger door Nabil El Zhar.

Abdeslam Benjelloun begon weer in de spits als vervanger van de geblesseerde Marouane Chamakh. De jonge aanvaller liet weer eens zien dat hij de nieuwe spits van Marokko wilt worden, de speler van Hibernian schoot de bal na een voorzet van de rechterkant van Aboucherouane langs de keeper Moussa Soelaymani. Benjelloun, die gevolgd wordt door Anderlecht, staat nu op drie goals uit drie interlands.

Marokko speelde daarna de wedstrijd uit en bleef kansen creëren. Zo kreeg Sofiane Alloudi een kans voor de goal van Maurentanië, maar de aanvaller faalde oog in oog met de keeper. Maar toch maakte de Atlasleeuwen weer een doelpunt: aanvoerder Youssef Safri benutte een vrije trap, waarbij de keeper van Mauretanië kansloos was.

In de slotfase werd het nog 4-0 voor de Marokkanen. Siena-speler Houssine Kharja kreeg de bal in het strafschopgebied en de middenvelder faalde niet.

Diezelfde Kharja veroorzaakte later een penalty voor Mauretanië. Kharja tackelde weliswaar buiten de strafschopgebied, maar de scheidsrechter uit Ghana besloot Mauretanië een strafschop te geven die feilloos werd benut door Lamine Conge, meldt VoetbalPrimeur.

Marokko staat aan kop in groep 8. Volgende week zaterdag speelt Marokko de uitwedstrijd tegen Rwanda.

Opstelling Marokko
Nadir Lemyarghi; Mickael Basser Chretien, Mourad Aini, Amine Rbati, Younes Mankari; Youssef Safri, Houssine Kharja; Sofiane Alloudi, Tarik Sektioui (22. Nabil El Zhar), Hicham Aboucherouane (77. Rachid Hemdani); Abdeslam Benjelloun (82. Brahim El Bahri)

Zie de doelpunten:


Mauritania 1-4 Morocco (WC-CAN 2010 qualifiers)
Uploaded by TheAtlasLions

Er is 1 reactie

  1. marruecos
    09 juni 2008 om 11:23 uur.

    uitstekend

Plaats je reactie