MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb geeft Marcouch gelijk

18 juni 2008 | in Politiek | 7 Reacties

AboutalebIslamitische godsdienstles op een openbare school? Prima zaak, vindt PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb, voormalig wethouder in Amsterdam. ”Zo snij je de pas af van een onwenselijke ontwikkeling naar meer islamitische scholen.”

Vorige week pleitte stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart er in het Parool voor openbare scholen aantrekkelijker te maken voor islamitische kinderen en hun ouders.

Onder meer door het aanbieden van islamitische godsdienstles. Zo zou voorkomen worden dat zij zich massaal aanmelden bij het islamitisch onderwijs.

Aboutaleb heeft zich verbaasd over de storm van protest die Marcouch vervolgens over zich heen kreeg, liet hij maandagavond weten in politiek café De Libertijn van de Amsterdamse VVD. ”Wie hem op dat standpunt aanvalt, kent domweg de wet niet. Openbare scholen mogen al gewoon godsdienstles geven. Eigenlijk heeft hij met zijn oproep niets nieuws gezegd.”

Het islamitisch onderwijs moet ‘de pas worden afgesneden’, aldus Aboutaleb. ”Dat soort scholen worden niet op de eerste plaats gesticht voor het bieden van didactische kwaliteit, maar vanwege een hang naar macht. Uit alle rapporten die er worden geschreven over islamitische scholen, blijkt dat ze meestal onder de maat presteren. Als we de ouders een acceptabel alternatief kunnen bieden, moeten we het niet nalaten.”

Aboutaleb ziet overigens wel grenzen, schrijft Het Parool. Zo blijft hij tegenstander van boerka’s op school en wil hij ook niet pleiten voor het (her)invoeren van gescheiden zwemmen. ”Maar gekleed onder de douche? Waarom zou je daar als openbare school bezwaar tegen maken?”

Pragmatisme is het toverwoord. Volgens Aboutaleb probeert Marcouch in Slotervaart een stadsdeel te managen dat bol staat van de problemen. ”Het debat moet niet verzanden in eindeloos gezeur over details. Marcouch moet worden afgerekend op zijn intenties en die zijn wat mij betreft goed.”

Er zijn 7 reacties

 1. berber
  18 juni 2008 om 10:04 uur.

  hahaha, ja ja, jullie zittem allemaal in de trein der hypcrieten. ooit gaa die trein stoppen en mag je uitstappen, wie zal je daarop wachten , menneer Abo hypocriet hahaha

 2. rajaa
  18 juni 2008 om 11:36 uur.

  ahmed en marcouch waar zitten jullie eigen kinderen ? wij moeten zelf bepalen waar ons kinderen moeten gaan

 3. Abdel
  18 juni 2008 om 12:02 uur.

  De enige hypocriet ben jij Berber. Gebruik je islamitische naam die je van je vader en moeder hebt gekregen. Respecteer je ouders tenminste als je anderen niet kunt respecteren. Of noem jezelf amazigh dat is nog respectvol naar het Marokkaanse volk.

 4. Azidan
  18 juni 2008 om 01:39 uur.

  Indien we allen de Islam perfect zouden volgen en gehoorzamen zoals de eerste Arabische moslims dat deden in Indonesie dan zouden de Europeanen zich massaal bekeren, en zij zouden zelfs de zwaarste voorstanders zijn van de Moslims,

  Ik weet het, het is moeilijk, om de Islam perfect te volgen, want de Sjeitaan zoekt juist de Praktizerende mensen op,

  Hoed u voor de sjeitaan oh broeders en zusters

 5. berber
  19 juni 2008 om 10:03 uur.

  azidan
  klopt, want de niet praktiserende moslims zijn al gewonnen door schaytaan,

  abdel, ik gebruik mijn echte naam hier natuurlijk niet, het is een nickname, of hebben je ouders jou andel genoemd??? volgens mij niet.
  ik ben een amazigh, een berber, wat is daar mis mee??’
  en ja, ik vind marcouch en abo taleb beide hypocrieten en moge allah ons beschermen tegen de hypocrieten, of heeft abo hypocriet jou ook les gegeven in de al islam moskee??/ wat je van hem leerde is verkeerd, ita9i allah

 6. abdel
  19 juni 2008 om 11:48 uur.

  Gelukkig, heb je aan alle lezers hier duidelijk gemaakt hoe dom je bent.

 7. rachid
  20 juni 2008 om 01:44 uur.

  Pima zo berber
  BAZ AALIK Bravo

Plaats je reactie