MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Raadsleden stappen op om Markouch

30 juni 2008 | in Overheid, Politiek | 7 Reacties

MarcouchTwee deelraadsleden van de PvdA uit het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart stappen uit de partij. Ze zijn het niet eens met de plannen van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. Volgens de twee, Clyde Moerlie en Pieter Beste, neemt hij de scheiding van kerk en staat niet zo nauw en islamiseert hij het openbaar onderwijs. Om die reden stapte deelraadslid Jan Engel eerder deze week al op.

Twee weken geleden pleitte Marcouch in het Parool voor islamlessen op openbare scholen, omdat jongeren ‘door hun dorst naar een religieuze identiteit in de fuik van een anti-democratische stroming’ kunnen zwemmen

Maandag vergadert de fractie over de crisis. Ze voelen zich in elk geval gesteund door burgemeester Cohen, die eerder zei steun te bieden aan religieuze groepen als daar reden toe is. Achmed Marcouch kon niet reageren.

Er zijn 7 reacties

 1. Rachid
  30 juni 2008 om 04:54 uur.

  hahahahhahaha marcouch hahahaha<

  straks sta je in alleen in je hemd hahahah

 2. Karimaaaa
  01 juli 2008 om 07:17 uur.

  Wat een rare uitspraak, op openbare scholen meer islamlessen. Het ligt toch aan de ouders dat die kinderen de islam niet op de juiste manier mee krijgen waardoor ze geen juiste ambassadeurs zijn van hun geloof. Als Marokkaanse kinderen van hun ouders op de juiste manier de geschiedenis van hun land en kennis van de islam hadden meegekregen, dan stonden zij sterker in hun schoenen en zouden zij niet op zoek gaan naar hun identiteit. Helaas staan de Marokkaanse vaders in de moskee te bidden (meestal voor de vorm) en staan hun zonen en dochters kontjes te geven in parken en elkaar te misbruiken.

 3. mo
  01 juli 2008 om 07:54 uur.

  dat is wat we kunnen, elkaar gewoon uitlachen
  darom zijn de meeste van ons zo dom en achterlijk zoals deze hier boven

 4. wowowa
  02 juli 2008 om 09:18 uur.

  Arme Marcouch lah yshaf fik

 5. marijnt
  03 juli 2008 om 02:32 uur.

  karimaa

  Ik verzoek je vriendelijk op je woorden te letten en niet zomaar andersmans kinderen te beledigen. Je generaliseert en lult uit je nek. Typisch weer zon gelovige die denkt dat alles heel simpel opgelost kan worden. door kinderen geloof mee te brengen en geschiedenis van hun land. Als je bedoelt marokko dan moet ik je teleurstellen. Deze kinderen zijn nederlanders in hart en nieren okay. Ze zijn helemaal niet geinteresseerd in marokko behalve voor de vakanties.

  Er gaan grote problemen schuil achter deze kinderen. Dit vereist ruime psychologische begeleiding en ondersteuning. Je kunt niet een kind genezen met geloof. Er komt hier veel meer bij kijken.

  En als laatste. Als fanatieke gelovige moet jij toch weten dat dit soort uitspraken over vaders die jij niet kent en waar jij deze schandelijke oordeel over velt en hun kinderen die jij vuil belastert een ernstige misdaad is volgens de islam. Ik zou maar beginnen met berouw te tonen als ik jou was. Verder zou ik je adviseren om als gelovige je horizon eens te verbreden.

 6. mhamed
  03 juli 2008 om 10:21 uur.

  karimaaaa jou verstand is net zo ontwikkeld als een aap.

 7. KARIMAAAA
  07 juli 2008 om 02:49 uur.

  wajoww is het 45 graden warm in marokko??
  dat is best benauwd he
  hihiihi

Plaats je reactie