MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Opstootjes bij protest Rotterdamse moskee

05 juli 2008 | in Maatschappij | 5 Reacties

MoskeeHet protest van enkele tientallen mensen vrijdagochtend voor de Essalammoskee aan de Polderstraat in Rotterdam is uitgelopen op opstootjes en handgemeen. Aan het eind van de ochtend verzamelden zich enkele tientallen voor het gebedshuis om ‘hun’ moskee terug te eisen.

Het ging om vijf geschorste bezoekers en sympathisanten. Zij boycotten het vrijdaggebed.

De groep heeft een conflict met het bestuur over de nieuwe Essalammoskee, in de buurt van stadion De Kuip, die de grootste van Nederland wordt. Een woordvoerder zei vrijdag bang te zijn dat het geld dat de groep voor de bouw heeft opgehaald, is verduisterd.

Aanvankelijk verliep het protest rustig, maar tegen half een kwam het tot relletjes en waren er ook veel meer mensen op de been, naar schatting 150. De politie probeerde de boel te sussen en greep zonodig in. Dat was het geval bij een man die in zijn auto kwam aanrijden. Nadat de politie hem te verstaan had gegeven dat hij weg moest, koelden mensen hun woede op zijn auto. Het ging om een man die achter de schermen verantwoordelijk is voor de bouw van de moskee. De politie voerde vice-voorzitter Boutaher van de moskee uit veiligheidsoverwegingen weg.

Volgens het Eindhovens Dagblad was het tegen een uur weer betrekkelijk rustig. Volgens de politie zijn er geen mensen aangehouden, ook zou er niemand ernstig gewond zijn geraakt.

Er zijn 5 reacties

 1. peter = de naam
  05 juli 2008 om 11:48 uur.

  Als ze zo doorgaan rollebollend over straat, verspelen ze vanzelf hun moskee. Triest, maar dan eigen schuld, dikke bult.

 2. kano
  05 juli 2008 om 03:58 uur.

  en ze noemen zich moslims, zulke mensen hebben de islam zwart gemaakt wat een schande

 3. mhamed
  08 juli 2008 om 02:51 uur.

  juist zo een voorbeeld door een paar hersenloze geesten wat weer de hele ISLAM kan schaden.
  triest triest triest

 4. Aklim
  08 juli 2008 om 06:46 uur.

  Het is de zelfde liedje overal is het zelfde ,marokkanen denken altijd aan geld geld geld dat voorzitters een huis gebouwd hebben in marokko en………dus altijd verkeerd ook als het waar is de god ziet alles ,eindlijk een grote moskee om trots te zijn krijg je dit.

 5. piet
  11 juli 2008 om 01:08 uur.

  In naam van de religie tracht men een machtstrijd uit te vechten.Wat is de mens zielig en op macht belust ongeacht welke religie men aanhangt.

Plaats je reactie