MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Chef al-Jazeera in Marokko beboet

12 juli 2008 | in TV | 2 Reacties

Al JazeeraDe vestigingsdirecteur van de tv-zender al-Jazeera in Marokko, Hassan Rachidi, is door een Marokkaanse rechtbank veroordeeld tot een boete van een kleine 4.000 euro wegens het verspreiden van valse informatie. Zo meldt de Wereldomroep.

Rachidi had een Marokkaanse mensenrechtenorganisatie geciteerd die beweerde dat er bij een recente confrontatie tussen betogers en politie in de kustplaats Sidi Ifni acht tot tien doden waren gevallen. De Marokkaanse overheid ontkent dat er doden zijn gevallen en daagde Rachidi voor het gerecht.

Rachidi zelf zei eerder dat hij het proces ziet als een campagne van de Marokkaanse overheid tegen de onafhankelijke berichtgeving van al-Jazeera.

Er zijn 2 reacties

 1. Salahdin10
  12 juli 2008 om 09:02 uur.

  Dit bewijst maar weer dat die verbeteringen in Marokko betreffende basis rechten als persvrijheid totaal niet aan de orde zijn

 2. soef
  15 juli 2008 om 11:04 uur.

  die gast had gefilmd hoe erg de marokkaanse regering was en ze hebben hem nu opgepakt zodat de wereld neit kn zien hoe et in marokko gaat
  kk marokkanen tfoeeeeeeee ne3dien kk dieren tfoee:@

Plaats je reactie