MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Controle op bussen naar Marokko

16 juli 2008 | in Toerisme | 2 Reacties

busDe politie, douane en arbeidsinspectie hielden afgelopen weekend in Brussel grote schoonmaak op een lading bussen naar Marokko. Ruim honderd passagiers, met elk gemiddeld 40 kilo bagage, werden urenlang opgehouden. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

België voert deze zomer het aantal controles gevoelig op. Een gevolg van een protocol dat in februari afgesloten werd tussen België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Marokko. “Een goede zaak”, menen de uitbaters van Belgisch-Marokkaanse reisbureaus.

Doel van de actie afgelopen weekend was een gerichte controle op alle bussen die op het punt stonden naar Zuid-Spanje of Marokko te vertrekken. De lijn wordt al jaren geplaagd door zwartwerk, een gebrek aan de juiste vergunningen en het niet-respecteren van rij- en rusttijden. In het verleden bleken de bussen soms zelfs een dekmantel voor drugssmokkel te zijn.

Er zijn 2 reacties

  1. kano
    16 juli 2008 om 07:39 uur.

    goed zo kan men de onnodige ongelukken voorkomen en de bloedzuigers hard aanpakken en sommigen nemen veel rotzooi mee naar Marokko net of in Marokko geen spullen zjin

  2. gringo
    20 juli 2008 om 02:55 uur.

    heeyyyy kano je hebt helmaal gelijk ze nemen veel rotzooi mij van deuren tot kasten maar de reisgers zijn nu de dupe van de controles ze haden eerder kunen controlieren nu zijn veel cheauffeurs zonder juiste vergunngen en mogen niet rijden en de belgische cheaffeurs welen niet naar marokko

Plaats je reactie