MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook geiten waarderen de Arganboom

19 juli 2008 | in Maatschappij | 5 Reacties

Tienduizenden Arganbomen in het zuidwesten van marokko worden al gebruikt voor oliewinning. De gedroogde pitten in de vruchten worden vermalen en leveren een speciale olie op. Maar ook geiten weten de Arganboom te waarderen. De geiten klimmen tot hoog in de Arganboom om de vruchten op te eten.

De takken van de Arganboom zijn zo hard, dat het door de lokale bevolking IJzerhout wordt genoemd. De bomen groeien nu nog uitsluitend in het zuidwesten van Marokko. Inmiddels hebben de geiten ontdekt dat de vruchten ook goed eetbaar zijn. Ze halen allerlei capriolen uit om de gele Arganvruchten te pakken te krijgen. De boom zit echter vol met stekels.

De Arganboom is volgens onderzoek één van de oudste ter wereld, schrijft Dag.nl.

Er zijn 5 reacties

 1. gringo
  19 juli 2008 om 01:22 uur.

  Marokkaanse geiten kunen klimmen tot top van de bomen nederlandse geiten kunen dat niet

 2. Aklim
  19 juli 2008 om 03:25 uur.

  He gringo , ze zijn ook gezond

 3. gringo
  20 juli 2008 om 01:56 uur.

  heyyyyy aklim inderdat ze zijn ook gezond ik heb maar een keer gegeten maar geef mij liever lamsvlees

 4. Mohamed
  22 juli 2008 om 10:38 uur.

  Dereacties zijn van zeer hoog niveau!!!!! Dat laat weer zien hoe goed sommige internetgasten opgeleid zijn. Stelletje lamlendigen!!!!!!!!!!

 5. maria
  26 december 2010 om 07:59 uur.

  salam alaikum
  subhan Allaah
  de geit eet de vrucht zodat de mens de noot kan rapen en er olie van maken
  zamen werking van mens en dier 😉
  wa laikum salaam

Plaats je reactie