MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

LiteSide: mix tussen oriënt en westen

30 juli 2008 | in Muziek | 2 Reacties

Van 22 t/m 24 augustus zet het LiteSide Festival voor de derde keer vernieuwende kunstenaars in de schijnwerpers die zich laten beïnvloeden door oriëntaalse en westerse cultuur. LiteSide staat voor de mix tussen hippe oriëntaalse en westerse cultuur.

Voor deze derde editie verhuist LiteSide naar de hottest spot voor evenementen in Amsterdam: de Westergasfabriek. Het programma vindt plaats in het Machinegebouw, het Ketelhuis, de Flexbar en op het terrein waar een lounge komt met lekkere oriëntaalse hapjes. En er zijn gratis straatacts en activiteiten.

Het festival wordt op vrijdag geopend met een performance/modeshow van Said Mahrouf. Beeldend kunstenaar Ben Benaouisse houdt een staking tegen de barbarij en verblijft 24 uur in een kooi op het festivalterrein. Er is een Eastern Urban avond met de favoriete rapgroep H-Kayne uit Meknes en Turkije’s beroemdste rapper Ceza. Verder een literaire avond met aanstormende woordkunstenaars zoals Raja ‘Goedemorgen Nederland’ Felgata, Salaheddine Benchikhi en Hasna El Maroudi. In Walk on the Liteside (fotografie) presenteert o.a. Batoul Shimi haar eigen perspectief op de buurt.
En natuurlijk nog veel meer!

Het LiteSide Festival richt zich op de nieuwste trends en jong creatief talent voortkomend uit de kruisbestuiving tussen Oost en West in verschillende disciplines. Het wil de rijkdom, meerwaarde en de positieve bijdrage van oriëntaalse burgers aan de samenleving tonen. Met een veel breder programma dan de voorgaande jaren wil LiteSide dit jaar 7000 bezoekers trekken.

Er zijn 2 reacties

 1. Marleen Dieren
  07 augustus 2008 om 09:30 uur.

  Vorig jaar ook hier geweest, echt top!

 2. Sophia
  15 augustus 2008 om 05:43 uur.

  yes!
  h-kayne komt!! ze zijn zo goed,, die highlights zien er egt goed uit,
  ik hoorde dat er ook een hele goede buikdanseres kwam, heb er zin in!
  k hoop dat er veel mensen komen, lijkt me vet gezellig!!!

Plaats je reactie