MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims storen zich aan titel Towelhead

27 augustus 2008 | in Film | 2 Reacties

Filmstudio Warner Bros in Amerika heeft boze reacties ontvangen van moslimorganisaties. Deze zijn verontwaardigd over de titel van een film die Warner binnenkort uitbrengt, namelijk de film ‘Towelhead’ (handdoekhoofd, een in Amerika een redelijk bekend scheldwoord voor moslims). De islamitische organisaties vinden deze titel exploitatief en beledigend. Zo meldt Movie-Alert.nl.

Daarom hebben de organisaties gevraagd aan Warner of ze de alternatieve titel ‘Nothing is Private’ voor de film willen gebruiken; buiten Amerika wordt de film, die gebaseerd is op het boek ‘Towelhead’ van schrijfster Alicia Eran, namelijk overal onder deze titel uitgebracht.

Het verhaal van de film vertelt over een jong Arabisch meisje dat haar draai probeert te vinden in Amerika. Dit meisje wordt in het verhaal regelmatig voor “Towelhead” uitgemaakt door Amerikanen. De film, waarin onder meer Aaron Eckhart, Toni Collette en Maria Bello te zien zijn, zal waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn – gewoon onder de titel ‘Nothing is Private’.

Zie de trailer van de film:

Er zijn 2 reacties

  1. ravinder
    27 augustus 2008 om 12:20 uur.

    pff… word er overduidelijk een pro islamitische migrantenfilm gemaakt door een grote filmmaatschappij, is het nog niet goed.

  2. darih
    27 november 2008 om 05:13 uur.

    It’s al about PR…

Plaats je reactie