MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Muzieksmaak Mocro’s onderzocht

28 augustus 2008 | in Muziek | Reageer

KasbaMiriam Gazzah onderzocht de diversiteit aan identiteiten onder Marokkaans-Nederlandse jongeren via hun muziek. Welke muziek gebruiken ze om duidelijk te maken wie ze zijn en waar ze bij willen horen, vroeg de onderzoekster van de Radboud Universiteit in Nijmegen zich af.

Gazzah promoveert 8 september op haar onderzoek Rhythms and Rhymes of life: Music and Identification Processes of Dutch-Moroccan Youth. Zo meldt Wereldjournalisten.nl.

De Radboud Universiteit geeft vast een voorproefje op haar website. Met videofragmenten wordt een korte introductie gegeven in de meest populaire muziek onder Marokkaanse jeugd. Van hiphop tot Shaabi.

Zie de muziek fragmenten.

Plaats je reactie