MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko komt terug op Songfestival

01 september 2008 | in Muziek | 1 Reactie

De van de overheid onafhankelijke televisiezender 2MTV zou in de nabije toekomst een Marokkaanse kandidaat naar het Songfestival willen sturen. Dat heeft een woordvoerder van het station zelf gezegd. Marokko nam één keer aan het Songfestival deel en eindigde toen als laatste.

Marokko heeft evenveel met Europa te maken als Laura Lynn met heavy metalmuziek, maar toch nam het land al deel in 1980. Zangeres Samira Bensaid werd toen voorlaatste, een resultaat dat de Marokkaanse koning Hassan uiterst knorrig maakte. Maar het commerciële televisiestation 2MTV ziet een tweede deelname een kleine dertig jaar later best zitten. De zender is populair bij heel wat Marokkanen in Nederland en Frankrijk en gaat met zijn standpunten soms lijnrecht in tegen de conservatieve staatsstations.

Of Marokko er volgend jaar al bij zal zijn, is twijfelachtig. 2MTV wil lid worden van de EBU, het instituut dat het Songfestival organiseert. Maar om effectief te mogen deelnemen, moet Marokko het festival het jaar voor de deelname hebben uitgezonden. En dat is dit jaar wellicht niet gebeurd, schrijft Eurosong.be.

Er is 1 reactie

  1. Sarah
    07 september 2008 om 02:03 uur.

    wollah je hebt echt gelijk mourad

Plaats je reactie