MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Islamic Single Event in Tilburg

12 september 2008 | in Maatschappij | 12 Reacties

trouwenOm moslim-singles een handje te helpen bij het vinden van een gelijkgezinde partner is het Islamic Single Event in het leven geroepen. Op 2 november vindt dit voor de eerste keer plaats in Tilburg. De organisatie wil in uitgaanscentrum The Gallery de vrijgezellen bij elkaar brengen.

“Dit is het enige single-evenement voor moslims in ons land. Tot nu toe kozen we altijd voor locaties in de Randstad”, stelt de Tilburgse Marokkaan Rachid el Hajoui in het Brabants Dagblad. “We willen ook moslimvrijgezellen in het Zuiden van het land en België bereiken. Tilburg is ideaal.”

El Hajoui organiseert in samenwerking met het Islamitische bemiddelinsbureau Oulfa uit Amsterdam het evenement. Hij verwacht in Tilburg (aanvang: 15 uur) zo’n zeventig tot honderd singles. “Er komen hippe meiden op af, maar ook vrouwen die een hoofddoek dragen en traditioneel gekleed zijn.” Het geloof is de bindende factor: alle singles zijn moslim.

Voor vijftig euro krijgt de bezoeker eten, opzwepende muziek en zijn er allerlei activiteiten, zoals speeddaterondes en een mystery date. Singles kunnen door professionals een match laten regelen. Regels: alcohol is verboden en conversaties moeten netjes worden gehouden. Dresscode: op z’n mooist.

Er zijn 12 reacties

 1. anouar
  12 september 2008 om 04:43 uur.

  wat een onzin, initiatief is er gewoon om mensen 50 euro af te troggelen, om een partner te vinden, heb je hulp voor nodig van allah die je de juiste bezorgd, als het mekteb is, deze hyena’s willen je alleen maar neppen.
  broeders en zusters, trap er niet in, en als je echt iemand wilt leren kennen, dan is die persoon dichterbij je in de buurt dan je denkt, uiterlijk, materie en macht doen er niet toe, innerlijke schoonheid en vertrouwen zijn veel belangrijker. wees niet bang en ga ervoor.

 2. berber
  12 september 2008 om 10:05 uur.

  tfoooooooooooooo 3la marokkaanen,

 3. anouar
  12 september 2008 om 12:39 uur.

  trap niet in deze onzin, dit is weer typisch geld verdienen, over de rug van anderen. 100 mensen x 50 euro reken uit, stel het worden er meer.
  en voor wat? je hoeft niet helemaal naar tilburg voor een date, en al helemaal niet voor geld! de liefde die bij je past is dichterbij dan je denkt, mensen trap hier niet in dit is gewoon geldklopperij.

 4. Azidan
  13 september 2008 om 12:24 uur.

  Anouar, je hebt gesproken man,

  Pet af

 5. jurist
  15 september 2008 om 09:47 uur.

  Het is gewoon veredelde disco avond die gehouden wordt meer niet, en dit proberen ze te camoufleren door een duur woord ‘event’ aan vast te plakken.
  Ik kan me niet voorstellen dat je je toekomstige partner op die manier wilt ontmoeten.

 6. Faiz
  15 september 2008 om 04:59 uur.

  Deze mensen die dit organiseren zijn alleen uit op zelfbelang dus geld! verdienen. hebben dit mooi afgekeken zoals de date’s bureau’s, een gat in de mark, maar danwel voor de bureau’s die oost europeese vrouwen laten komen, en deze vrouwen zijn alleen maar uit op uitbuiting. Dat zie ik een gerespecteerde moslima niet doen.

 7. kano
  16 september 2008 om 05:35 uur.

  een echte moslima gaat daar niet, dus iemand die van sletjes houdt moet daarheen, met € 50, kun je tegenwoordig 2 sletjes kopen

 8. marijnt
  18 september 2008 om 01:09 uur.

  He kano,

  Misschien ga je erzelf wel d;r naar toe. De mensen die er naar toe gaan staan hiervoor open. Dit heeft helemaal niks met islam en moslima en moslim te maken. Trouwens waarom zeg je niks over de moslims die daar naar toe gaan.

  En kom niet met het gelul van mekteb aanlopen. Je kunt niet op je luie reet gaan zitten en alles aan allah overlaten. Je moet zelf actief op zoek gaan naar een partner en alle mogelijkheden hiervoor zijn geoorloofd. Maak hier geen religieuze issue van.

  ALs jij niet naar zo’n event wil gaan prima maar laat mensen die daar wel voor kiezen moslims en moslima’s in hun waarde. Ik weet dat dit heel erg moeilijk is voor jou andere forumgenoten. Maar doe eens een poging

 9. marijnt
  18 september 2008 om 01:12 uur.

  oja kano

  nog 1 ding vooruit denken horizon verbreden dat moeten moslims van jouw categorie eens gaan doen dit geldt ook voor de andere forumgenoten met betrekking tot dit onderwerp. Ik ga er wel naar toe lijkt me spannend

 10. kano
  19 september 2008 om 06:59 uur.

  marijnt @

  Ik wens je veel succes.

 11. Rachid
  29 september 2008 om 10:23 uur.

  Beste mensen
  Op jullie reacties kunnen wij kort zijn; het staat iedereen
  vrij om te doen en laten wat ie wilt, inclusief jou. Het feest /onmoetingsplek wat wij
  organiseren doen wij ter goeder trouw. Het doel wat wij daarmee
  nastreven is dat moslims elkaar ontmoeten en trouwen. Dat gebeurt el
  hamdullilah ook. De mensen die er komen zijn heel divers, de vorige
  keer waren er bv. maar liefst 3 imams gekomen! Het event is gemengd
  omdat het nogal moeilijk is om mannen én vrouwen met ELKAAR te
  koppelen als je ze scheid. De muziek is er om de spanning die er rond
  zo’n avond toch hangt te minderen, er wordt nauwelijks gedanst, dat is
  ook niet onze intentie. Onze denkwijze is: het doel heiligt de
  middelen, aangezien het huwelijk de helft is van je geloof, vinden wij
  het de moeite waard om ISE te organiseren zodat wij mensen kunnen
  helpen bij het vinden van de juiste partner voor een huwelijk. Volgens
  sommige geleerden is het overigens niet verboden als mannen en vrouwen
  in één ruimte zijn, mits ze niet alleen zijn. En de mensen die er
  komen hebben allemaal serieuze intenties en gaan dus niet naar een
  Rai-party of een disco om hun partner te vinden. Dat zijn volkomen
  verschillende werelden. Verder stel ik voor om het oordelen aan God
  over te laten, helaas is geen enkel mens perfect, ik ga er dus vanuit
  dat ook jij je fouten kent. Moge God ons allen vergeven, inshallah.
  En wat betreft 50 eur zoals sommigen mennen dat wij geld wolven zijn
  Voor alle duidelijkheid we runnen een onderneming niks mis mee om er aan te verdienen en voor dat bedrag ontvang je een heerlijke dinner en hele avond vrij drinken Voor dat iemandt gaat zeggen alchol nee die wordt er niet geschonken.Dus aub als je er zelf niet bent geweest oordeel niet.

  http://www.islamicsingleevent.nl

  Team ISE

 12. Ismael
  29 oktober 2008 om 12:21 uur.

  Selaam aleikoem,

  Alleen maar in holland, typisch..
  Wat voor imam keurt dit goed???
  Ik weet dat het moeilijk is om een geschikte partner te vinden in europa,
  maar dit gaat te ver.
  Het is en blijft onislamitisch om meisjes aan te spreken zonder hun mahram.
  Deze event is duidelijk geïnspireerd door westerse dating events.

  TRAP ER NIET IN BROEDERS EN ZUSTERS, JULLIE WORDEN AFGERIPT
  jullie organisatoren zijn bloedzuigers en hypocrieten. dat meen ik!

  er zijn betere manieren

  Selaam aleikoem,

  Ismael

Plaats je reactie