MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Theoloog verdedigt trouwen met 9-jarige

15 september 2008 | in Geloof | 3 Reacties

imamEen Marokkaans islamtheoloog heeft verklaard dat huwelijken met meisjes van 9 jaar gelegitimeerd zijn en baseert zich daarvoor op de leer van de profeet Mohammed. “Huwelijken met meisjes van 9 jaar zijn niet verboden, want volgens de Ahadith (overleveringen over het doen en laten en de uitspraken van de profeet) is Mohammed met Aïcha getrouwd toen die 7 jaar was en heeft hij het huwelijk geconsumeerd toen zij 9 was”, zo verklaart sjeikh Mohamed ben Abderrahman Al-Maghraoui op zijn site (Maghrawi.net).

“Ik ben een overtuigd theoloog en wat ik vertel, heb ik niet zelf uitgevonden. De profeet heeft het voor mij al gezegd. Zij die me bekritiseren, zoals de pers of de Marokkaanse televisie en de advocaat die klacht tegen mij heeft ingediend, maken deel uit van een lekenoffensief tegen de islamitische natie en zijn theologen”, aldus de theoloog volgens Het Laatste Nieuws.

Advocaat Mourad Bekkouri, die begin september een klacht had ingediend tegen de theoloog wil aan het parket vragen “om de gerechtelijke procedure te versnellen”. “Want die man beschadigt de islam en ons volk”, aldus de advocaat.

Er zijn 3 reacties

 1. Maghrebie
  15 september 2008 om 10:41 uur.

  Terwijl de wereld in een snel vaart vooruit gaat, lopen de islamitische naties alleen maar tegen wat halal en haram is….

 2. abdel
  15 september 2008 om 03:45 uur.

  Deze mensen verdienen de naam geleerde niet. Het is precies zoals hij het zegt, hij reproduceert wat hij zegt. Het zou hem sieren als hij allerlei zaken mee zou nemen in zijn overweging. Namelijk dat het een misdaad is om een meisje van 9 te huwen.

  Hij maakt zich zelf belachelijk als dit het nivo is van deze charlatans dan verklaart het veel van de huidige islamitische samenlevingen. Deze man moet niet aangeklaagd worden maar gewoon zielig gevonden worden.

  Er is ook al een saudische charlatan die zegt dat de makers van de een Turkse soapserie dood moeten. Ik bedoel hoe kan iemand deze mensen nog serieus nemen.

 3. JAWAD
  22 september 2008 om 02:06 uur.

  als deze man een theoloog is…ben ik de minister president

Plaats je reactie