MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Succes op komst voor Almeerse rapper

20 september 2008 | in Marokko | 1 Reactie

Op de kleinere radiostations is ’Breek de tent’ van rapper Farid Asry en hiphop-formatie Revolution al een hit en het kan volgens de rapper niet lang meer duren of ook landelijk wordt het dance-nummer een groot succes. ,,Dit weekend gaan we de clip opnemen en is er een releaseparty in Club Mystic in Lelystad. Vanaf maandag ligt het nummer in de winkels en bij de grote landelijke radiostations”, aldus Asry op Almere Vandaag.

Asry ziet ’Breek de tent’ als zijn doorbraaknummer. ,,Ik ben 32 en al zeventien jaar bezig als rapper. Ik ben heel lang fulltime met voetbal bezig geweest, muziek deed ik ernaast. Een tijdje terug heb ik mij volledig op de muziek gestort en sindsdien gaat het fantastisch.”

Zijn succes wordt volgens de Almeerder grotendeels veroorzaakt doordat hij zoveel mogelijk zelf in de hand houdt. ,,Ik ben een wandelende platenmaatschappij”, lacht hij. ,,Ik doe zoveel mogelijk zelf en in een behoorlijk tempo. Vier weken terug hebben we het nummer opgenomen, de cd was binnen een week geperst, komend weekend wordt de clip opgenomen en over vier tot zes weken is die op TMF te zien.”

Het blijft volgens Asry niet alleen bij ’Breek de tent’. ,,Ik ben bezig met een album, daar komen acht nummers op.”

Hoewel zijn single een dance-nummer is, wordt zijn album er één met levenservaring volgens de Almeerder. ,,Ik wilde eerst met een hit binnenkomen en daarmee de aandacht vestigen op de rest. Ik heb veel meegemaakt, zo is mijn broetje omgekomen bij een auto-ongeluk waar het nummer De BOB over gaat en ben ik door mijn vader ontvoerd naar Marokko. Over dat laatste heb ik het nummer ’Bestolen toekomst’ geschreven.’’, vertelt Asry.

,,Al mijn nummers zijn serieus, maar het zijn wel radio-nummers. Ik zie mezelf meer als rapper-mc dan alleen als rapper; ik wil het publiek ook entertainen en dat hoor je terug.”

Er is 1 reactie

  1. nix
    20 september 2008 om 09:28 uur.

    die nieuwe ali b

Plaats je reactie