MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Ik moet steeds weer examen afleggen’

21 september 2008 | in Maatschappij | 6 Reacties

Hangjongeren en de politieAls journalist ben ik natuurlijk veel bezig met het nieuws. Als mens kan ik het nieuws soms niet verdragen. De afgelopen week kijk ik, als Marokkaanse, knarsetandend naar tv-beelden die worden overheerst door one-liners van Geert Wilders over ‘Marokkaans tuig’ en journaalbeelden over rellende Marokkanen in Gouda.

Ik schaam me. Enerzijds omdat Marokkanen weer slecht in het nieuws komen. Anderzijds omdat iemand die voortdurend op één bevolkingssgroep blijft hakken maar liefst negen zetels in de Kamer heeft, en dus serieus wordt genomen in ons land. Dus dan ga ik in de verdediging en begin ik over de Marokkanen die het wel goed doen. Maar bovenal voel ik een ontzettende bewijsdrang. Een aantal jaren geleden heb ik met succes de middelbare school afgesloten. Ik wist niet dat ik de jaren erna, bij ieder incident waarbij een Marokkaan betrokken is, steeds weer examen af moest leggen. En dan moet ik blij zijn als ze over mij zeggen: ‘die is wél okay’. Tot de volgende kwestie natuurlijk. Ik vind ook dat ambulancebroeders hun werk moeten kunnen doen zonder getreiterd te worden, ik begrijp dat een agent geheimhoudingsplicht heeft. Soms denk ik dan zelf ook: gadverdamme, wij Marokkanen worden al ontzettend in de gaten gehouden, doe eens normaal! Maar als we constant uitgelicht worden omdat we ‘kut’ zouden zijn, wordt de drempel om je daadwerkelijk ‘kut’ te gedragen steeds lager.

Salima Bouchtaoui, werkt bij de redactie van BN/DeStem.

Er zijn 6 reacties

 1. hozelaar
  21 september 2008 om 01:54 uur.

  pakke n wat je kan pakken en plunderen deze gasten hebben de hele wereld leeggeplunderd en nu wordt wat terug gepakt en als je genoeg hebt ga je lekker chillen in spanje wat school wat werk je wordt altijd als slecht gezien ewa ja dan kan je beter ook slecht doen dop

 2. samadie
  21 september 2008 om 10:41 uur.

  de fout die wij marokkanen maken is dat wij onz telekens verdedigen met jah maar er zijn zoveel die het goed doen.
  moeten we niet doen. gewoon negeren die handel klaar.

 3. Henk el Makhloufi
  22 september 2008 om 11:16 uur.

  Samadie,
  En dat is nu precies waar men mee moet stoppen.
  Niemand hoeft zich te verontschuldigen voor wat een ander doet.
  Als mijn buurman gaat inbreken heb ik daar niets mee te maken,en ga me daarvoor niet verontschuldigen,
  Veel mensen willen anderen zien “kruipen”.
  En w.b.t. de hoge aantallen.
  In ons land wonen 335.000 mensen met Marokkaanse roots.
  Om hoeveel gaat het nu precies die de fout in zijn gegaan en om hoeveel gaat het nu precies die gewoon vervelende teringgastjes zijn.
  Zullen we het houden op 5.000 in heel ons land,dat is heel hoog geschat,veel te hoog,maar het betekend wel dat 330.000 met mensen met Marokkaanse roots hier prima functioneren
  En daar moeten we naar kijken.
  De etterbakkies aanpakken,maar veel meer het positieve laten zien.

 4. mhamed
  24 september 2008 om 05:41 uur.

  soms is het wel heel erg moeilijk hoor want je wordt ook gezien als een van de!!!!!
  helaas hebben wij geen meldpunt voor marokkaanen zodat we van uit die hoek ook kunnen aanvallen wat zij telkens doen.
  mij boeit het echt niet want ik ben beter dan tien hollanders bij elkaar.

 5. Henk el Makhloufi
  25 september 2008 om 08:56 uur.

  Gewoon een meldpunt oprichten!!!!!
  Geef maar een reactie!!
  Wie doet er mee ????

 6. Aklim
  26 september 2008 om 07:06 uur.

  Ik werk bij een grote bedrijf die door onze marokkaanse ouders groot gemaakt,nu nog steeds marokkanen die goed werken en wordt bestuurd achter de schermen ,op alle afdelingen werken marokkanen (machine operator,senioroperator,procesoperator,supervisor) wij hebben iets mooi dankzij ouders ,ik zeg tegen de jongeren je kan alles bereiken.succes.

Plaats je reactie