MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gestolen duiven terug gevonden in Marokko

23 september 2008 | in Maatschappij | Reageer

Een duivenmelker uit het Limburgse Landgraaf weet na een drie jaar durende speurtocht waar zijn vijftig gestolen vogels zijn. De duiven blijken vrij rond te vliegen in Marokko.

De gedupeerde duivenmelker, Bert Albers, kreeg kort na de diefstal in 2005 een telefoontje van de vermoedelijke dief. De onbekende belde hem op met de vraag of hij een van zijn duiven terug wilde hebben, zo meldt De Pers. Bij de diefstal werd het hok in brand gestoken om sporen te wissen. Zo’n vijftig duiven kwamen om bij de brand.

Vanaf die tijd is de duivenmelker een speurtocht begonnen om zijn verdwenen duiven te vinden. Zijn zoektocht bracht hem uiteindelijk in Marokko.

Albers ontdekte dat er een smokkellijn liep tussen Nederland en Marokko. De duiven werden via bussen het land uit gesmokkeld. In het ruim van een touringcar zouden de duiven destijds over de grens naar het Noord-Afrikaanse land zijn gereisd.

Enkele gestolen dieren zijn inmiddels weer terecht. Hoeveel duiven hij nu terug heeft, wil de Landgravenaar niet zeggen. Het onderzoek naar de diefstal is nog niet afgerond.

Plaats je reactie