MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen in aktie tegen overlast

25 september 2008 | in Maatschappij | 18 Reacties

De Marokkaanse jongerenvereniging A Salaam in Nijmegen is de overlast van Marokkaanse jongeren in enkele Nijmeegse wijken zat. Met de Marokkaanse gemeenschap gaan ze het probleem te lijf, schrijft Wereldjournalisten.nl.

Het voorkomen van onacceptabel gedrag door Marokkaanse jongeren gaat de gehele Marokkaanse gemeenschap aan, stelt A Salaam, één van de vijf Marokkaanse zelforganisaties in Nijmegen die zich hebben verenigd in het platform Tadamon.

Dit samenwerkingsverband organiseert binnenkort een bijeenkomst met ouders, jongeren, politie en wijkwerkers. Besproken zal worden hoe de Marokkaanse gemeenschap als geheel kan voorkomen dat (jongere) jongens een voorbeeld nemen aan het gedrag van de onruststokers uit Meijhorst.

Er zijn 18 reacties

 1. said
  25 september 2008 om 01:43 uur.

  De overlast beperk je door de kinderen anders op te voeden. Het is de rol van de ouders. Zolang de ouders zich niet afvragen wat hun kind zo laat nog buiten doet en waar hun kind heeft rondgehangen zie ik geen veranderingen.

 2. Majid
  26 september 2008 om 10:31 uur.

  Die gasten moeten ze allemaal een enkel reis Marokko geven, en nooit meer naar vragen, deze jongeren zijn een schande voor de hard werkende Marokkanen en onze gemeenschap, je bent hier te gast, en als je ergens gast bent moet je je gedragen naar de regels en normen die er gelden, maar onze jongeren hebben overal maling aan, inclusief de ouders.
  Ik vind, geef de ouders de ruimte om deze pubers op te voeden, en dan weet ik zeker dat er minder problemen zullen zijn, HARDE HAND, is het enige wat deze tuig nodig heeft.

  Mensen wakker worden, zo geven we onze vriend Wilders meer gelegenheid om ons zwart te maken, en ik zal hem geen ongelijk geven, alleen jammer dat hij alle Marokkanen in een hoek zet.

 3. Aklim
  26 september 2008 om 06:40 uur.

  Ik ben helemaal met je eens Majid.

 4. am
  26 september 2008 om 08:45 uur.

  dat klopt enkel reis naar marokko voor deze gasten die geen respect hebben aan gastland die hebben slecht naam bezorgd voor goede marokkanen we moeten zelf iets doen tegen deze vandaallen
  enkel reis met jet4jou

 5. Naoual
  27 september 2008 om 12:13 uur.

  Dag mede Marokkaanse nederlanders.
  ik vindt dit pure onzin.
  Ze schuiven alles op de marokkanen.
  In heel randstad wonen alleen marokkanen.
  En die marokkanen maken overlast.
  Waardoor de stad machteloos is.
  Het zijn hun die de marokkaanse jongeren van school af trappen wegens onhandelbaar gedrag , inplaats van hun te helpen met hun problemen en te communiceren trappen ze de marokkanen van school, wat denkje dat er op de straat van Amsterdam te doen valt.
  Verstoppertje spelen, of tikkertje of gaan ze de hele dag zakdoekje leggen.
  Het zijn jongeren, ze zijn minderjarig, en dit heeft niks met de ouders te maken, dit heeft te maken met de invloed van buiten af.
  het is makkelijk om de schuld op een ander te schuiven,
  en ze opsluiten dat heeft zin,
  Ik ben 15 jaar en zit op de mavo en weet dat je hierdoor alleen woede gaat maken bij de marokkanen,
  Het valt me op dat jullie het alleen maar over de Marokkanen hebt die overlast maken, En die skinheads dan?
  die maken vast geen overlast hoor,
  Als het skinheads zijn met marokaanse afkomst dan wel!

 6. hamzahamza
  27 september 2008 om 02:16 uur.

  Majid ik ben met jouw niet eens.

  ik neem aaan dat je weet hoe nederlanders over ons denken. als je hier geboren bent dan ben je een nederlander. maar zodra je iets slecht doet dan ben je een marokkaan. denk je dat marokko een vuilnisbak is.

  of je bent nederlander of je bent niet? niet overscheid maken tussen mensen.

  sorry majid maar jij lijkt nu op wilders. van mag je ook een pruik kopen.hhhhhhhhhhhh

 7. abdel zoekt geld
  27 september 2008 om 03:59 uur.

  dat zei ik al : geef ze een enkereis naar rif gebied. probleem opgelost

 8. Henk el Makhloufi
  27 september 2008 om 05:28 uur.

  Zolang je de situatie zelf blijft bezien als dat je hier te gast bent zullen we niets bereiken.
  Velen zijn hier geboren of met hun ouders meegkomen of later bij hun ouders gekomen.
  Te gast ben je als je b.v. met vakantie in een ander land bent.
  Jullie zijn geen “gasten”hier maar een wezenlijk onderdeel van de Nederlandse samenleving.
  Stop met je eigen zelf in een bepaalde hoek te plaatsen en werk met zijn ALLEN aan de gezamelijke toekomst

 9. kano
  28 september 2008 om 06:58 uur.

  alles begint bij opvoeden een kind moet door de ouders goed opgevoed en gecontroleerd worden, daarvoor moeten de ouders een programma maken van 0 tot 18 jaar een kind kun je met een plant (boom) vergelijken die moet je goed verzorgen anders krijg je rotte en ongezonde frucht

 10. ibrahim
  28 september 2008 om 09:22 uur.

  Marokanen zijn in de eerste plaats moslims en als je als moslim niks anders doet dan je geloof door het slijk te halen door je onislamitisch te gedragen dan ben je gewoon de grootste kafir die er rond loopt. Wordt eens tijd dat iemand het die jongeren duidelijk maakt dat ze zondigen en dat ze als ambasadeurs van de dien in een niet moslim land een grote verantwoordelijkheid hebben. Je gedrag schaad je geloof en je beledigd allah en al de profeten. Klaar en duidelijk genoeg.

 11. Peter = denaam
  28 september 2008 om 11:50 uur.

  @Kano. Het begint inderdaad bij de ouders. Als die de opvoeding aan de straat overlaten, gaat het daar fout.

 12. hamzahamza
  29 september 2008 om 12:24 uur.

  ibrahim ik geef je grote gelijk. mooie woorden wollah

 13. zva
  29 september 2008 om 03:47 uur.

  `Koning Hassan is de oplosser!!!!

  oppakken en oren en handen afknippen.
  tyfus honden

  en die klote ouders die trots zijn om hun zoontjes(boeten bij elke overtreding kind)

  in ben met ibrahim en majod eens.

 14. Henk el Makhloufi
  29 september 2008 om 04:56 uur.

  En P de Z weet daar alles van.

 15. Mohamed
  29 september 2008 om 06:00 uur.

  Wat is dit allemaal voor bullshit. We zijn hier niet te gast. We zijn hier om te werken, werken en nog eens werken. De een heeft er voor gekozen om hier te komen werken, de ander is hier door zijn ouders meegebracht. En onze ouders zijn hier ooit als gastarbeiders gevraagd, maar nooit als gast uitgenodigd. Weet je wat een gast is? Da’s iemand die op zijn luie reet mag zitten voor bepaalde tijd met (marokkaanse) thee en koekjes in z’n hand tot dat ie zelf vertrekt of op moet rotten. Da’s een gast. Dus strook fucking je mouwen op en ga aan de slag: bidden, werken, school, trainen, opvoeden enz.. En zit niet te zeiken dat de problemen die zich hier en daar voordoen, alleemaal door het beleid, of dat “ze” ons niet mogen omdat we marokkaan/moslim zijn. Kijk naar de andere moslims/allechtonen hier in Nederland. Zij hebben ook hun sores, maar lang niet zoveel aandacht opeisen als “de” marokkaan. Weet je, je moet niet gek laten maken door de media. Begin bij je en wees cool. Spreek je medemarokkaan of beter gezegd je medemens, ook de rest van Nederland, als die de mist ingaat. Waak voor elkaar, bescherm elkaar en heb vooral lol met elkaar. Wees verstandig spreek je vader, je moeder, je broer, je zus en iedereen die in je nabije omgeving ia aan om goed te handelen. Streef naar perfectie op alle fronten. Doe je best in alles wat doe en laat. En wees vooral trots ,zonder arrogantie, opjezelf aan end van de dag. Thalaouli fraskoum

 16. hamzahamza
  01 oktober 2008 om 04:07 uur.

  weet jullie dat gemeenten waar veel problemen meer substdie krijgen. Ik kan mensen die naa die wijk zijn geweest en hebben helemaal geen overlast gezien. Ik denk toch dat gemeenten willen meer geld hebben daarom wordt van een klein probleempje een raamp gemaakt.

 17. Ahmad
  02 oktober 2008 om 11:53 uur.

  zolang ze geen ISLAMITISCHE opvoeding krijgen blijft dit een last voor zowel de familie als gemeenschap zelf.

 18. mhamed
  02 oktober 2008 om 12:01 uur.

  abdel zoekt geld …
  niet naar arif maar naar die stinkende corupte marokko van je.

Plaats je reactie