MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

LBM: Keerpunt in de samenleving

27 september 2008 | in Politiek | Reageer

,,We staan op een keerpunt in de samenleving”, zegt Brahim Bourzik, secretaris van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) vrijdag in reactie op het Kamerdebat over de ‘Marokkaanse lastpakken’ van de dag ervoor. ,,Dit is een breuk in wat wij samen hebben opgebouwd in het verleden.”

Volgens Bourzik, die in deze kwestie op persoonlijke titel spreekt, willen Marokkanen niet zo behandeld worden als nu het geval is. ,,Ik kan niets doen aan wat in Gouda of Nijmegen gebeurt.” Hij zegt dat de Marokkaanse gemeenschap haar verantwoordelijkheid wil nemen, maar daar zitten grenzen aan. ,,Wij hebben geen Marokkaanse politie hier.”

Volgens Bourzik hebben verschillende Marokkaanse organisaties donderdag al gesproken over een grote gezamenlijke bijeenkomst die op korte termijn, binnen drie weken zou moeten plaatshebben. Volgens het Brabants Dagblad zouden het LBM, andere Marokkaanse partijen en bekende Marokkanen graag mee willen werken aan een oplossing.

Dat behalve de PVV nu ook iemand als minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken ,,voor wie ik groot respect heb” nadrukkelijk de vinger naar de Marokkanen wijst, is voor Bourzik moeilijk te verteren. ,,Ik schaam me voor een discussie op dit niveau.”

Plaats je reactie