MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Zyad is baliemedewerker, geen spion’

30 september 2008 | in Marokko | 4 Reacties

spionDe ‘Marokkaanse spion’ ontkent spionagewerk te hebben verricht toen hij een half jaar geleden als vrijwilliger bij het Haagse politiebureau Zuiderpark werkte. Mohamed Zyad, verdacht van spionage voor de Marokkaanse geheime dienst, zegt in een interview met De Volkskrant dat hij baliemedewerker was. “Ik schonk koffie. Ik had niet eens toegang tot de computer! Hoe kan ik dan spion zijn?”

De 39-jarige Zyad raakte van de een op de andere dag zijn vrijwilligersbaan kwijt op het politiebureau. Hij vraagt zich in de krant hardop af wat zijn ‘verkeerde contacten’ zijn. “Ik dacht dat mijn vrijwilligerswerk als scheidsrechter bij voetbalclub HMC er misschien mee te maken had, omdat HMC in het verleden met drugs in verband is gebracht.”

Afgelopen vrijdag dook zijn naam op in een brief van de ministers Ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Verhagen (Buitenlandse Zaken) over ‘Heimelijke inlichtingenactiviteiten van vreemde mogendheden in Nederland’, schrijft De Pers.

Aanleiding was het ontslag van de politiebrigadier Ré L. uit Rotterdam. De politiemedewerker zou hebben gespioneerd voor de Marokkaanse geheime dienst. Donderdag had Verhagen in New York zijn Marokkaanse collega al aangesproken op de ‘onoorbare praktijken van de Marokkaanse inlichtingendienst in Nederland’.

Zie het gehele interview met Mohamed Zyad op de website van de Volkskrant.

Er zijn 4 reacties

 1. iliass
  30 september 2008 om 02:43 uur.

  doet hij iets goeds wordt hij alsnog beschuld van iets

 2. kano
  01 oktober 2008 om 05:49 uur.

  een niewe hyp in Nedrland i.p.v. een Marokkaanse crimineel nu hoor je een Marokkaanse spion

 3. politieagent
  02 april 2009 om 12:40 uur.

  dat is waar man wat daar staat. die gozer is gewoon een spion voor de marokannen. dan kan je niet meer ontkennen.

 4. naf
  02 april 2009 om 10:21 uur.

  Dacht je soms dat Marokko zo nieuweschierig is naar Nederland dit is een grote leugen en groter kan die niet worden. hahahah ik zou ze toch goed uitlachen….als ik moet denken dat die marokkanen in Marokko zo gefocust zijn op kikkerland wahahahahahahaha….dit kan niet waar zijn. Alleen is een marokaan altijd een crimineel, daelen, pooier, terrorist, en nu komen ze met een nieuw woord een SPION wahahahahahaha..echt een 1 april grap zeker…zou je toch moeten denken. Nederland doe effe normaal.

Plaats je reactie