MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spaanse kustwacht redt 230 vluchtelingen

01 oktober 2008 | in Maatschappij | Reageer

bootvluchtelingenDe Spaanse kustwacht heeft maandag 230 Afrikaanse migranten gered, die in een boot op open zee ten zuiden van de Canarische eilanden dreven. Het was het grootste aantal migranten dat op een boot verbleef ooit, stelde de kustwacht.

In de houten boot zaten ook twintig kinderen. Bijna iedereen verkeerde in goede gezondheid, zes mensen kampten, volgens BNR Nieuwsradio, met onderkoeling.

Jaarlijks wagen duizenden Afrikanen de gevaarlijke overtocht naar de Canarische eilanden ten westen van Marokko, in een poging Europees grondgebied te bereiken. De aantallen zijn de afgelopen jaren wel kleiner geworden, omdat de Europese grenscontroles strenger zijn geworden.

Plaats je reactie