MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Leefbaar woedend na benoeming Aboutaleb

16 oktober 2008 | in Politiek | 11 Reacties

Leefbaar Rotterdam, de tweede politieke partij in de Rotterdamse gemeenteraad, is woedend over de benoeming van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam. De huidig staatssecretaris van Marokkaanse afkomst werd vandaag voorgedragen tot burgemeester en wordt de eerste Marokkaanse burgemeester van Nederland.

“Het is een Amsterdammer, het is een carrièremaker en een Ajax-supporter, maar het allerergste is dat Aboutaleb twee paspoorten heeft”, aldus Ronald Sörensen van oppositie partij Leefbaar Rotterdam. De voorman ging zoals verwacht niet in op de inhoudelijke kwaliteiten van Aboutaleb.

Vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap reageerden blij. Volgens het Landelijk Beraad Marokkanen schrijft de Marokkaanse gemeenschap geschiedenis door een burgemeester aan Nederland te leveren, en dan meteen in een belangrijke stad.

De voordracht van de Rotterdamse gemeenteraad moet officieel nog worden bekrachtigd door het kabinet, maar dit geldt als een formaliteit. Aboutaleb treedt per 1 januari 2009 aan.

Er zijn 11 reacties

 1. peter = de naam
  16 oktober 2008 om 11:39 uur.

  Voor de paspoortkwestie valt wel wat te zeggen, maar dat ” probleem” ligt toch echt bij de Marokkaanse overheid. Die probeert zo via haar lange arm nog invloed te houden op Marokkanen in Nederland. Omdat ze als aasgieren loeren op de tientallen miljoenen euro’s die Marokkanen in Nederland jaarlijks inbrengen in het koninkrijk Marokko.

  Maar het gaat om Achmed Aboutaleb en zijn benoeming. Als ze dat nu als kop van het artikel hadden neergezet. De reactie van Leefbaar Rotterdam is slechts marginaal. Wel geinig dat ie Amsterdammer is. Haha.

 2. mo
  17 oktober 2008 om 10:01 uur.

  he ik weet niet waar jij het over hebt hierboven maar de marokkaanse regering die hoeft nie te loeren op die marokkaanse eikels gab dus ik weet niet waar je het over hebt die komen in de centen motherfucker en ffe voor de duidelijkheid die aboutaleb is gewoon een pikkenlikker die kan de tyfus krijgen en jij ook

 3. Henk el Makhloufi
  17 oktober 2008 om 12:55 uur.

  Allereerst mijn hartelijke felicitaties voor de heer Aboutaleb,een geweldige stap in het proces van acceptatie en participatie,een bruggenbouwer voor de stad Rotterdam met zijn diversiteit aan culturele samenleving.
  Ik ben er van overtuigd dat men de juiste keuze heeft gemaakt in deze woelige tijden.
  Het kleinzielige gedrag en de onbeschofte uitlatingen /verdachtmakingen van Leefbaar Rotterdam waren voorspelbaar.
  Na het afwijzen van een referendum voor het houden van de selectie en het aanwijzen van 2 kandidaten heeft LR zich uit protest/hufterigheid teruggetrokken uit de selectie en de vertrouwenscommisie in deze.
  Het houden van een referendum is niet afgewezen door de PVDA in Rotterdam maar door de Minister van Binnenlandse zaken.
  Het is dus hel goedkoop om nu de PVDA de schuld te geven in deze.
  LR had zelf 2 kandidaten voor willen dragen t.w M.Pastors en W v.d Sluis bij een referendum maar toen dat niet doorging is alleen v.d. Sluis op sollicitatie geweest.
  De uitlatingen gisterenavond van M.Pastors over dat als hij zou vertellen hoe er was gesjoemeld met deze benoeming hij in de cel zou belanden geeft aan hoe diep de haat zit.tegen deze BGM.
  Het geschreeuw van de fractievoorzitter Sorensen over “carrièremaker die niets heeft afgemaakt”,nog nooit zijn woord heeft gehouden en had moeten blijven zitten als staatssecretaris ,geeft aan hoe vuil men het spel wil gaan spelen.
  Want was het niet Madelener ?van LR die ook werd verkozen voor de PVV in de 2e kamer en toen beweerde dat hij zijn taak in de gemeenteraad van Rotterda gewoon zou afmaken,maar na nog geen 2 maanden vetrok uit de gemeenteraad omdat hij zijn volle tijd aan de PVV wou geven.
  Dat was en is toch regelrechte kiezersbedrog.
  En de wethouder van de Sluis hoe is die ook al weer vertrokken,voor een baan in het bedrijfsleven toch.
  En moest er geen wethouder aftreden wegens zijn racistisch gedrag en uitlatingen?
  En is de fractievoorzitter van deze partij niet gepakt wegens fraude met een uitkering,gaan zitten in de gemeenteraad als fractievoorzitter en dan verzwijgen dat je reeds een wao uitkering heb,
  “Vergeten” sprak hij later.
  Gelul,gewoon fraude.
  Was het niet LR die alle voorstellen hebben gedaan om het de medelanders in onze stad zo moeilijk mogelijk te maken .m.t.b. huisvesting inkomen en werkgelegenheid.?
  Was het niet LR die verbood als fractie in de gemeente dat folders van de gemeente alleen nog maar in het Nederlands gesteld mochten zijn?
  Was het niet een wethouder van LR die gedwongen abortus voorstelde bij tienermoeders?
  Was het niet LR die de sloop van de wijk Crooswijk doordrukte en daarna bij de bewoners rondging om te vertellen wat een smeerpijpen de PVDA waren om de sloop niet tegen te houden.

  Is het niet LR die de criminalitietsbesrijdnng hoog in het vaandel heeft maar zelf zwijgt over het strafverleden van een lid van zijn fractie,
  mishandeling,vuurwapenbezit,veroordeling.
  Na 4 jaar LR in het stadbestuur zijn de problemen alleen maar grote geworden,is geen enkel zaak daadwerkelijk opgelost,is er voor miljoenen naar de klote geholpen( blunderput- dordtselaan-2e blunderput etc).
  Na de laatste verkeizingen heeft de PVDA de handen uitgestoken om samen met LR de problemen van de stad te lijf te gaan,maar dat hebben ze hooghartig afgewezen.
  Later sprak M.Pastors dat dit toch niet zo handig was en is geweest.
  De fractievoorzitter die fel tegen de deelgemeenteraden is ( ben ik trouwens ook tegen) en deze wil opheffen heeft ondertussen wel 3 familieleden in deze raden zitten.
  Deze fractievoorziter die tegen belangenverstrengeling liep te brullen gaf wel het fulltime secretariaat van de partij aan zijn echtgenote en die werd daarmede een door de gemeenschap betaalde kracht in zijn eigen voordeel.
  De Marokkaanse gemeenschap is door LR te vuur en te zwaard bestreden in Rotterdam,zwart gemaakt,verdacht gemaakt,in het verdomhoekje gezet.
  Dus is er bij mij persoonlijk veel vreugde over de benoeming.
  Een hele stap op weg naar een goede samenleving waar plaats is voor ons allemaal.

 4. peter = de naam
  17 oktober 2008 om 07:58 uur.

  @Mo. Jaloers figuur ben je. Jaloers op Aboutaleb. Gefrustreerd over jezelf. Gelukkig is de tyfus al uitgebannen uit Nederland. Nog niet uit jouw zieke gedachten.

  Sterkte maar.

 5. Henk el Makhloufi
  18 oktober 2008 om 02:33 uur.

  Mo
  Alleen de echte “losers” praten nog over de twee paspoortenkwesties.
  Als alle v.m. Nederlanders met twee paspoorten het land uitgepleurd zouden worden waar ze wonen krijgen we het nog stervensdruk hier,is geen eens plaats voor.
  Al zou men alleen alle criminele met twee paspoorten terugsturen naar Nederland hebben we al geen plaats en capaciteit bij onze Justitie om dat zooitje onder te brengen,vandaar als we ze terugkrijgen we ze gelijk vrijlaten onder de mom van dat de straf hier nooit zo hoog zou zijn geweest.
  Met behulp van noodpaspoorten laten we pedosexuele kinderneukers terug reizen naar ons land om de straf daar te te laten ontlopen en daar werken de ambassades aan mee.
  Maar je opmerking over pikkenlikken van de heeer Aboutaleb is minder leuk.
  Hij heeft deze functie,en topbaan in ons land gekregen om zijn capaciteiten,gewoon omdat hij de meest geschikte man is voor deze stad.
  Het leuke is dat 24 uur na het voorstel tot benoeming en de commotie van dat ….van LR ze nu ineens beginnen met het echte “likwerk” bij de BGM Aboutaleb.
  “ik ben bij met deze uitspaak van de heer Aboutaleb”
  Sorensen na de opmrking van de heer Aboutaleb dat hij minimaal een periode van 6 jaar zal volmaken.
  Je zal de Ra….. nog zien kronkelen.
  Heerlijk .
  Na de volgende verkiezingen is Rotterdam bevrijd van dat T….van LR

 6. Hettie krokettie
  18 oktober 2008 om 05:57 uur.

  Wat me steeds weer verbaasd bij die enge ‘leefbaar’ mensen is de ongeloofelijke onbeschoftheid. Dhr. Aboutaleb heeft meer intellect en welbespraaktheid in zijn pink dan Sörensen en al zijn aanhangers bij elkaar
  Overigens vind ik ‘Sörensen’ nou ook niet heel Nederlands klinken. Leuk allemaal even je stamboom nalopen, dan blijken we allemaal wel een immigrant of 2 in de familie te hebben.
  Ik baal alleen erg dat Aboutaleb nu verloren is voor Amsterdam. Bij een democratische verkiezing van de volgende burgemeester van Amsterdam had hij met klinkende cijfers gewonnen.

  Dan maar Minister-president over 6 jaar!

 7. Laila
  18 oktober 2008 om 08:39 uur.

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan
  Nu nog Amsterdam

 8. Henk el Makhloufi
  19 oktober 2008 om 01:03 uur.

  Het doet elke dag en elke uur pijn bij deze onbenullen en idioten.
  Ik hoop dat het 6 jaar pijn blijft doen bij deze lamstralen die poogde Rotterdam Onleefbaar te maken
  Ik geniet elke uur en elke item ervan hoe dieper de pijn hoe beter
  Hij stond daar huilend voor TVRIJNMOND en kwam niet verder dan.
  “Het is een Marokkaan.
  Het is een Amsterdammer
  Het is een Ajaxfan
  Dit is de stad van Pim”.
  Even voor alle duidelijkheid:
  Er is geen mallemoer van Pim bij,nog van LR
  Rotterdam is van de Rotterdammers en daar is Dhr Aboutaleb en nu een van.
  Tijd dat we een groots inhuldigingsfeest organiseren met de Marokkaanse gemeenschap in onze stad.
  Nodigen we ook die peroxidekop met zijn blaffende schoothondjes uit.
  Agema nog gezien bij P en Wm.
  Trut kon niet eens uit de woorden komen,en kwam ook niet verder dan het gelul over 2 paspoorten.
  Wel troost dat als hij eenmaal ONZE burgervader is geworden de heer Aboutaleb hij ook nog een Rotterdam pas krijgt..
  Voor aantal andere figuren hebben we in dit land ook nog een lichtrood paspoort beschikbaar
  heeft hij er 3
  Wat een afgang dat zooitje,wat een stuntelaars.

 9. Henk el Makhloufi
  19 oktober 2008 om 01:10 uur.

  Sorry moet zij “noch van LR”

 10. imane
  25 oktober 2008 om 01:34 uur.

  Mo, je kan nog veel leren van Henk. Denk eerst altijd na voordat je reageert op iemand. Je bedoelt het goed, maar het komt zo verkeerd over. Ik schrik gewoon van je taalgebruik. Zo neemt niemand je serieus, dat is ons niet geleerd van van huis uit.en zo denken de bevooroordeelde hollanders, zie je, ik heb toch gelijk. Henk mijn complimenten op jouw reacties. Het is fijn om zo een stukje te lezen, van iemand die kennis heeft van zaken en niet zomaar wat schreeuwt. Prachtig om zo een stukje te lezen, daar ga ik nou echt van grinneken. En ik ben zelf als marokaanse/nederlandse super trots op Aboutaleb. Regels en wetten heb je over ter wereld(gelukkig maar), en Aboutaleb doet gewoon zijn werk. Hij heeft het ver geschopt. Jammer dat sommige bevooroordeelde mensen zowel nederlanders als marokanen hem proberen zwart te maken.

 11. Henk el Makhloufi
  28 oktober 2008 om 05:28 uur.

  Imane
  graag gedaan en allen zijn welkom in onze prachtige stad.

Plaats je reactie